Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Postojni vsi na stopničke


Prvo majsko soboto je Karate klub Postojna organiziral 17. mednarodno karate tekmovanje. Na njem je nastopilo 331 tekmovalcev iz 52 klubov iz petih držav. Skupno so opravili 437 nastopov, v konkurenci pa je bilo 7 članov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Prvi je nastopil najmlajši član, Vinko Juraja. Nastopil je v svoji kategoriji – kata najmlajši, kjer je osvojil prvo mesto in tudi v kategoriji višje – kata malčki, kjer je dosegel prav tako odličen rezultat, tretje mesto. Na tega se je povzpel skupaj s svojim klubskim prijateljem Filipom Lotričem, ki mu je za preboj  v finale nekoliko zmanjkalo in se je po drugi strani prav tako prebil do tretjega mesta.

V kategoriji višje –kata dečki sta nastopila Grega Zbil in Luka Bele. Tudi onadva sta se vsak iz svoje strani žrebne liste z velikim številom tekmovalcev prebijala vse do finala, kjer sta se pomerila med seboj. Tu je zmagal Luka, Grega pa osvojil drugo mesto.

Prav tako je klubski dvoboj v finalu potekal med dvojčicama Bele v kategoriji kumite deklice 8-9 let, do 30kg. Obe sta se prebili do samega vrha, kjer sta se pomerili med seboj. Tokrat je pokal za prvo mesto domov odnesla Lea Bele, Ana pa je hočeš-nočeš morala priznati poraz in tako stopiti na stopničko pod svojo sestro.

Kot zadnji je v kategoriji kumite kadeti nad 70 kg nastopil že zelo izkušeni Žan Luka Lesnika. Tako kot vsi tekmovalci ta dan, je tudi on stopil na stopničke. Priboril si je tretje mesto in bronasto medaljo.

KKKO je skupno zasedel 7. mesto.

M.R.