Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 28. 5. 2018 (spor zaradi krave, okajeni kopalec, umrl dan po nesreči, najdena denarnica)


NEPRILAGOJENA HITROST

Dne 21. 5. 2018, v zgodnjih jutranjih urah, so policisti izven naselja Dekmanca obravnavali prometno nesrečo, z udeležbo enega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

SPOR MED SOSEDAMA

Istega dne so morali policisti posredovati zaradi spora med sosedama, do katerega je prišlo zaradi pobegle krave. Obema občankama so policisti izdali plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Prav tako istega dne, v večernem času, so policisti v naselju Podčetrtek ustavili in kontrolirali voznika OA, kateremu je preizk. alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. VD mu je bilo odvzeto, zoper kršitelja pa je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

NA BAZENU IZZIVAL REŠEVALCE K PRETEPU

22. 5. 2018 v večernem času so morali policisti posredovati v bazenih Term Olimia, saj eden od kopalcev, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval kopalniške reda ter navodil reševalcev. Prav tako je enega od reševalcev pričel pozivati k pretepu. Zoper kršitelja smo uvedli postopek zaradi kršenja javnega reda in miru.

OGOLJUFAL GA JE

23. 5. 2018, se je na PP zglasil občan ter naznanil, da se je z znancem dogovoril, da mu bo ta iz tujine pripeljal bager. Za to mu je izročil 250 € are, katere pa mu znanec ni dal nazaj, čeprav mu delovnega stroja ni pripeljal. Zoper storilca bodo na ODT posredovali kazensko ovadbo.

ODTUJILI PROMETNE ZNAKE

25. 5. 2018 so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec v kraju Bodrež izvršil tatvino prometnih znakov. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila in bodo zoper navedenega podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NEZGODA S SMRTNIM IZIDOM

26. 5. 2018 v večernem času, smo izven naselja Prelasko obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi neprilagojene vožnje mladega voznika. Navedeni voznik je v nezgodi zadobil tako hude poškodbe, da je naslednjega dne v bolnišnici umrl.

V sled navedenega ponovno opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da hitrost in način vožnje, prilagodijo svojim voznim sposobnostim in razmeram na cesti.

NAJDENA DENARNICA

Obveščamo vas, da je bila v noči iz 25. na 26. 5. 2018 na prireditvenem prostoru v Mestinju najdena ženska denarnica z vsebino. Če kdo pogreša navedeno denarnico, ali ve komu pripada, naprošamo, da se zglasi na PP Šmarje pri Jelšah, kjer bo stvari prevzel.

Pripravil: David IRGOLIČ, višji policist III