Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 21. 5. 2018 (prometne nesreče, ugriz)


TATVINA NA GRADBIŠČU

Dne 14. 5. 2018 smo bili obveščeni, da je neznani storilec na gradišču v kraju Pristava pri Lesičnem iz parkiranih delovnih strojev odtujil štiri večje akumulatorje delovnih strojev. Z dejanjem je oškodovano podjetje za 1.000 evrov.

PROMETNE NEZGODE

Dne 15. 5. 2018 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi v kraju Beli Potok. Voznik kombiniranega vozila z vozilom ni storil vsega, da se vozilo samo ne bi pričelo premikati. Tako je vozilo pričelo voziti vzvratno po pobočju navzdol in se ustavilo v bližnjem gozdu. Na vozilu je nastala materialna škoda. Na kraju je bil vozniku, ki je vozilo parkiral, izdan plačilni nalog.

Istega dne smo bili obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda tudi v Šentvidu pri Grobelnem. Do nezgode je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila, ki je trčil pred seboj vozeče vozilo, ki je zaradi zavijanja drugega vozila moralo ustaviti. Na vozilih je nastala materialna škoda, telesno pa ni bil nihče poškodovan. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Dne 19. 5. 2018 smo bili obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda na delu ceste, kjer poteka obnove ceste na relaciji Šmarje pri Jelšah–Senovica. Voznik tovornega avtomobila, ki je peljal mimo delovnega stroja, mu je peljal preblizu in trčil v vzvratno ogledalo. Na delovnem stroju je tako nastala materialna škoda. Vozniku tovornega avtomobila bo izdan plačilni nalog.

Istega dne smo bili obveščeni o še eni prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Grobelce. Tu je voznik osebnega avtomobila vozil preblizu roba vozišča in zapeljal na brežino tako, da se je vozilo prevrnilo. Voznik ni bil telesno poškodovan, na kraju pa mu je bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v preteklem tednu pri  vozniku osebnega avtomobila ugotovili prisotnost alkohola v izdihanem zraku z opravljenim alkotestom. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče v Celje. Sodnik se bo odločil, ali bo kršitelj moral ponovno opravljati vozniški izpit, ali pa bo moral plačati samo denarno kazen, ki je zagrožena za tak prekršek (1.200 evrov).

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

Dne 17. 5. 2018 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, in sicer sta se izvenzakonska partnerja sprla. Na kraju so bila zbrana obvestila od prijaviteljice in kršitelja, ki mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve po Zakonu o javnem redu in miru.

UGRIZ PSA

Dne 18. 5. 2018 smo bili obveščeni od občanke iz Sedlarjevega, da jo je napadel in ugriznil sosedov pes. Zaradi ugriza je iskala zdravniško pomoč v ZD Bistrica ob Sotli in nato še v bolnici Celje. Na kraju so bila zbrana obvestila od prijaviteljice ter od lastnika psa. Zoper lastnika psa bo sprožen postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali. Prekrškovni organ bo po proučitvi  kršitve  kršitelju izdal  kazen plačila denarne  kazni.

 

Pripravil: Milan ROŽMAN