Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši OŠ Kozje tretji v državi


Petnajsti maj 2018 bo v arhivih Osnovne šole Kozje ostal zapisan kot dan, ko so njihovi učenci športniki dosegli enega največjih, če ne kar največji uspeh na šolskih športnih tekmovanjih. Ekipa učencev  je namreč nastopila na finalu državnega prvenstva v malem nogometu in osvojila končno tretje mesto.

mali_nogomet_os_kozje_maj_2018Ekipa učencev pod vodstvom športne pedagoginje Grete Simončič in trenerja Blaža Hartla v postavi Nick Perc, Filip Frece, Jan Kladušek, Joži Kladušek, Tim Pirš, Nejc Kukovičič in Patrik Perc se je namreč preko medobčinskega tekmovanja, področnega polfinala in finala ter državnega četrtfinala in polfinala uvrstila na finalno tekmovanje štirih najboljših šol v državi. Ogromen uspeh, ki še dobi na veljavi, če vemo, da gre za najbolj številčno tekmovanje v ekipnih športih, ki se ga je letos udeležilo 480 šol in da je naša šola po številu otrok pravi palček v primerjavi s številnimi drugimi.

Takoj po uvrstitvi na finalni turnir smo na OŠ Kozje stopili v akcijo, da bi pridobili organizacijo turnirja. S pomočjo Turizma Podčetrtek, Bistrica in Sotli in Kozje, ki nam je v uporabo odstopil Večnamensko športno dvorano v Podčetrtku, nam je to tudi uspelo. Poleg naše šole so se med najboljše štiri uvrstile še OŠ Starše, OŠ Šenčur in OŠ Log-Dragomer.

mali_nogomet_zakljucna_slovesnost_maj_2018In omenjene štiri ekipe ter njihovi navijači so se v torek, 15. maja, zbrale v Podčetrtku. Po svečanem prihodu ekip na igrišče in poslušanju slovenske himne so zbrane nagovorili ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek, župan Občine Podčetrtek Peter Misja, županja Občine Kozje Milenca Krajnc, predstavnik Nogometne zveze Slovenije Rajko Korent ter predstavnik Zavoda za šport RS Planica Gašper Plestenjak. Nagovorom sta sledila še glasbena vložka učenk Maše ter Lane in Anje in tekmovanje se je pričelo.

Žreb je v prvi polfinalni par določil ekipi OŠ Kozje in OŠ Šenčur. Bolje so začeli gostitelji, ki so po nekaj minutah igre povedli, nato pa imeli še dve zreli priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni, nato pa so po napaki v obrambi gostje uspeli izenačiti, kar je bil tudi rezultat polčasa. V drugi polčas so zopet odločneje stopili igralci OŠ Kozje, si pripravili nekaj lepih priložnosti, vedno pa se je izkazal vratar ekipe OŠ Šenčur. In kot se v nogometu pogosto zgodi so gostje iz polprotinapada prišli do priložnosti in zadeli za vodstvo 2:1. Domačini so se do konca tekme trudili, da bi rezultat izenačili, vendar jim ni uspelo in prvi finalist je postala ekipa OŠ Šenčur.

V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi OŠ Starše in OŠ Log-Dragomer. Igralci OŠ Starše so odlično začeli tekmo in že hitro dosegli tri zadetke. Po velikem zaostanku so nasprotniki iz OŠ Log-Dragomer vzpostavili ravnotežje na igrišču in v prvem polčasu dosegli najprej en, v drugem polčasu pa še drugi zadetek. V zaključku so imeli celo priložnost za izenačenje, ki pa je splavala po vodi in tekma se je končala z zmago OŠ Starše z rezultatom 3:2.

Poraženi ekipi polfinalnih tekem sta se nato pomerili za tretje mesto. Ekipa OŠ Kozje je odločno začela s tekmo in že po nekaj minutah povedla z dvema zadetkoma prednosti. To jim je dalo še dodatnega poleta in do konca prvega polčasa so nanizali še nekaj lepih akcij ter priložnosti in še dvakrat zadeli za visoko vodstvo 4:0. Tudi v drugem polčasu ni bilo veliko drugače. Kozjani so še naprej s kombinatorno in domiselno igro prihajali do priložnosti ter še štirikrat zadeli . V zadnji minuti srečanja pa so zadetek dosegli tudi igralci ekipe OŠ Log-Dragomer in s končnim rezultatom 8:1 so se tretjega mesta v državi veselili učenci OŠ Kozje.

Bolj izenačena je bila finalna tekma. Ekipa OŠ Šenčur je sicer bolje začela in kar hitro dosegla dva zadetka. Vendar pa so igralci OŠ Starše že do polčasa uspeli izenačiti na 2:2. Manj zadetkov smo videli v drugem polčasu, ko je le še enkrat uspelo zadeti igralcem OŠ Šenčur. Ti so se tako z rezultatom 3:2 veselili zmage ter naslova državnega prvaka v tekmovanju učencev OŠ v malem nogometu v šolskem letu 2017/18.

Medalje vsem sodelujočim ter pokale najboljšim trem ekipam so na zaključni slovesnosti podelili ravnatelj šole gostiteljice, županja Občine Kozje ter predstavnika NZS in ZŠ RS Planica. Slednja sta ob tem pohvalila organizacijo finalnega tekmovanja, za kar gre zahvala številnim učenkam in učencem ter kolektivu OŠ Kozje na čelu z ravnateljem Romanom Gradiškom ter vodjo tekmovanja Greto Simončič.

Rezultati:

OŠ Šenčur : OŠ Kozje 2:1 (1:1) Strelci: Jaroš Čadež, Valmir Puka / Nick Perc

OŠ Log- Dragomer : OŠ Starše 2:3 (1:3) Strelci: Filip Cukjati 2 / Aljoša Poš 2, Nino Milić 1

OŠ Kozje : OŠ Log-Dragomer 8:1 (4:0) Strelci: Nick Perc 3, Jan Kladušek 2, Nejc Kukovičič 2, Jožef Kladušek / Haris Bičakćić

OŠ Šenčur : OŠ Starše 3:2 (2:2) Strelci: Valmir Puka 2, Mark Stanković /Žiga Dobnik, Nino Milić)

Vrstni red:

  1. OŠ Šenčur
  2. OŠ Starše
  3. OŠ Kozje
  4. OŠ Log-Dragomer

R.G., foto: Lan Gradišek

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik