Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. likovna razstava “Pred in za vrati” krožkarjev na LU Šentjur


»V srcu, če je ta pravo, je zmeraj prostora za tisoč imenitnih stvari, ki jih ljubiti mora vse, kar živi.« (Tone Pavček), zato je izobraževanje odraslih zelo pomembno, tako za posameznika, kot družbo v celoti in tega se dobro zavedajo na Ljudski univerzi Šentjur (LUŠ), kar s svojim strokovnim delom to tudi ves čas dokazujejo.

Na prelep majski dan so odprli že 4. samostojno razstavo likovnega študijskega krožka v knjižnici Šentjur. Ljudsko univerzo vodi Alenka Testaniere, ki je v pozdravnem govoru povedala, da njihov moto delovanja ni le vedoželjnost in želja po druženju, temveč, da lahko ljudem željnim učenja doprinesejo h kakovostnejšemu življenju, predvsem v zrelih letih.

kaligrafska_razstava_sentjur_maj_2018_1Strokovnjaki pravijo, da slikanje in glasba na nas delujeta terapevtsko – na odprtju je za glasbeno razvajanje in sprostitev poskrbel Jure Godler, ki se je s svojimi štirimi avtorskimi skladbami javnosti predstavil prvič. Na lesenem cajonu ga spremljala Ines Ljubej, absolventka na univerzi za glasbo v Gradcu. Najprej smo slišali pesmi Zvezda in Čarovnija, ob koncu otvoritve pa še Čudovit lep dan in Two cups.

Na vabilu na odprtje razstave je bilo narisanih devet ključev, ki predstavljajo devet slikarjev – ustvarjalnih, učljivih, marljivih in srčnih učencev, kot jih je poimenovala njihova kreativna mentorica Kvirina Martina Zupanc, ki vodi študijski krožek Po poti Jožija Ipavca v sklopu projekta Živeti v mestu je zdravo. Čisto vsak izmed njih odpira vrata v njihov lastni umetniški svet. Ti ključi imajo imena – Anita, Kristina, Marija, Marjeta, Nada, Silva, Slavica, Tone in Zlatka.

Obljubljajo, da se bo teh devet slikarjev srečevalo tudi v prihodnje. Otvoritev so zaključili z željo, da se zopet srečamo na naslednji kreativni razstavi, kar bo zagotovo kmalu.

Razstava Pred in za vrati bo krasila šentjursko knjižnico še vse do konca maja, vabljeni k ogledu. (M.T.)

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik