Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključek bralne značke za otroke v Rogaški Slatini: mlade ljubitelje knjig zabaval čarodej Sam Sebastian (foto, video)


V Knjižnici Rogaška Slatina so minuli teden zaključili že  8. sezono bralne značke za najmlajše Ježkov nahrbtnik. 160 mladih je, skupaj  s starši, prebralo 10 knjig.

Na zaključni prireditvi jim je za njihovo prizadevnost čestitala direktorica knjižnice mag. Nataša Koražija, zabaval pa jih je čarodej Sam Sebastian.

V Slatinski knjižnici so si projekt Ježkovega nahrbtnika zamislili tako, da pripravijo bogat in raznolik priporočilni seznam, ki zajema tako leposlovje kot strokovno gradivo, vključimo tudi pravljice v angleškem jeziku, predvsem tiste, ki so prevedene v slovenščino.

Otroci skupaj s svojimi starši s seznama izberejo 10 knjig, ki jih odnesejo domov v za to namenjenih nahrbtnikih, prebrane knjige pa vpisujejo na posebne kartončke. Za vsako prebrano knjigo dobijo motivacijski žig, za popolno izpolnjen kartonček pa si prislužijo priznanje za sodelovanje in knjižno nagrado, ki ju prejmejo na zaključni prireditvi, kot je bila četrtkova.

Kot pravi Koražija, želijo z omenjenim projektom spodbujati bralno kulturo že pri najmlajših, vplivati na izobraževalni proces in sodelovati pri aktivnem preživljanju prostega časa otrok. Kaj nam je direktorica knjižnice še povedala, poglejte v spodnjem videu.

Sam Sebastian očaral otroke

Na prireditvi ob zaključku otroške bralne značke je otroke s svojimi čarovnijami in vragolijami najbolj navdušil čarovnik Sam Sebastian. Svoj program je izvedel na temo zgodb, ki jih lahko preberemo v knjigah in to  na humoren način, ki je bil otrokom blizu. In ti so se neizmerno zabavali in sodelovali v čarovnikovem šovu.

Nekaj utrinkov si oglejte v spodnji fotogaleriji.