Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju obnova treh cestnih odsekov


Na Občini Šentjur so prejšnji teden podpisali pogodbo za prenovo odseka ceste Vrbno-Goričica. Za izvedbo del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Tomgrad d.o.o. Olimje, ki bo cesto obnovilo predvidoma do konca letošnjega poletja.

Obnavljal se bo odsek lokalne ceste Vrbno–Goričica od križišča z magistralno cesto Celje-Šentjur proti kraju Goričica. Skupno bo obnovljenih 819 metrov ceste.

Obstoječa cesta je dotrajana in močno poškodovana, v širino meri 3 metre, po prenovi bo razširjena na 4 metre. Ob robu vozišča bo narejena asfaltna mulda ali koritnica. Na zaledni strani vozišča oz. ob asfaltni muldi se izvede utrjena berma, na zunanji strani vozišča pa se izdela utrjena bankina. V sklopu ceste bodo na novo urejeni vodovodno omrežje, fekalna in meteorna kanalizacija ter javna razsvetljava. Pogodbena vrednost del znaša slabih 430.000 evrov.

Prav tako se bosta v teh dneh začela prenovi dveh odsekov v Krajevni skupnosti Dramlje, in sicer cesta skozi središče Dramelj ter odsek ceste Razbor–Hotunje. Skupna vrednost del je ocenjena na 839 tisočakov.

Preberite tudi: 850 tisočakov za obnovo cest v Dramljah in pri Ponikvi (klik!)

sentrock-2018-polsi-klik