Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 4. 2018 (nesreča s pobegom, številna nasilna vedenja,…)


Policijsko poročilo PP Šmarje pri Jelšah od 16. 4. 2018 do 23. 4. 2018

NASILJE V DRUŽINI

Dne 16.4.2018 so policisti v kraju Gornja vas obravnavali nasilje v družini, do katerega je prišlo zaradi ljubosumja nad partnerko. Osumljencu so policisti izrekli prepoved približevanja in obvestili pristojni Center za socialno delo. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nasilja v družini in Zanemarjanja mladoletnih oseb.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 20.4.2018 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Dekmanca, kjer je voznik osebnega avtomobila po trčenju pobegnil s kraja prometne nesreče. Povzročitelja prometne nesreče so policisti kasneje izsledili in ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi vožnje po levem smernem vozišču povzročitelja. Slednjemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil. Zaradi navedenega mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper voznika so policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so dne 21. 4. 2018 obravnavali nasilno vedenje in žalitve v kraju Globoko pri Šmarju. Kršitelju so policisti na kraju kršitve izdali plačilni nalog.

NASILNO VEDENJE

Dne 22.4.2018 so policisti obravnavali nasilno vedenje vinjenega očeta nad sinom in ženo v kraju Babna Gora, s katerima pa ni poskušal fizično obračunati. Kršitelju je bil zaradi tovrstnega vedenja izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA

Dne 23.4.2018 so policisti obravnavali prometno nesrečo v kraju Ješovec, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v obcestni jarek. Pri tem so policisti ugotovili, da je bil udeleženec prometne nesreče voznik začetnik, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.22 mg/L alkohola v izdihanem zraku. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

NASILNO VEDENJE

Dne 23.4.2018 je policija v kraju Zgornje Tinsko obravnavala kršitev javnega reda in mira, do katerega je prišlo med izven zakonskima partnerjema. Slednja sta se besedno sporekla, pri čemer je moški svojo partnerko žalil in jo zmerjal. Izdan mu je bil plačilni nalog.

NASILNO VEDENJE V ZASEBNEM PROSTORU

Dne 23.4.2018 je policija v kraju Lekmarje obravnavala žaljivo in nasilno vedenje ter grožnje s pretepom med najemodajalcem in podnajemnikom zaradi neporavnane najemnine. Kršitelju je bil zaradi omenjenega vedenja izdan plačilni nalog.đ

NASILNO VEDENJE V ZASEBNEM PROSTORU

Policisti so dne 23.4.2018 v kraju Osredek pri Podsredi obravnavali nasilno in drzno vedenje med materjo in sinom, kateri je mater med prepirom tudi potisnil vstran od sebe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.