Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Boksarska farsa v Podčetrtku


Podčetrtek je zadnji konec tedna gostil državno prvenstvo v boksu, kjer je bil zastopan tudi šmarski Boks klub Legionar. Zaradi odsotnosti trenerja Aleša Šurbka je ekipo vodil Branislav Jokanović iz Celja.

Prvi dan na se je za BK Legionar začel uspešno. Gašper Podgoršek iz Sladke Gore in Gal Šepic iz Vrha pri Šmarju sta nastopila v mladinski kategoriji do 69 kg.

Gašper je v četrtfinalu boksal proti Tinetu Čehu iz Boks kluba Ring Ptuj. Boljši je bil skozi celoten dvoboj in na koncu zasluženo slavil po soglasni odločitvi sodnikov.

V polfinalu se je Podgoršek pomeril z Nejcem Petričem iz BK Ljubljana. Gašper je v tej borbi izkoristil svojo višino proti nekoliko nižjemu nasprotniku. Prikazal je lep boks in na koncu zasluženo zmagal s sicer deljeno sodniško odločitvijo.

Gal Šepic se je pomeril s Sadikom Gashijem iz ŽBK Maribor, ki ga je v tej sezoni že premagoval. Gal tokrat ni našel prave rešitve na nasprotnikov tehnično nepravilen boks, a mu je do zmage zmanjkalo le malo.

Finalna borba Gašperja Podgorška je zgodba zase … 

Trener Jokanović je glede na videno v polfinalni borbi Gashija proti Šepicu pripravil taktiko. Nasprotnik je bil nekje iste višine kot naš Podgoršek.

boks_sepic_podcetrtek_april_2018_stopnickeBoksala sta v visokem ritmu, v dokaj izenačeni prvi rundi pa je bil Gašper nesporno boljši v drugi in tretji. Nasprotnik ni našel rešitev. Skoraj vsak napad Gashija je bil nepravilen (glava v višini kolen, obračanje, mahanje popolno boksarsko tehnično nepravilno, prav tako je vsaka njegova obramba bila prekršek (globoko sklanjanje do kolen, obračanje … Sledili so sicer opomini sodnika v ringu)). Za to početje je Gashi v drugi in tretji rundi prejel po en javni opomin (tretji javni bi bila diskvalifikacija), saj je kršil osnovne elemente boksa in boksal tehnično popolno nepravilno.

Gašper je nasprotnika zadeval, ga stiskal ob vrvi, mu zadajal odlične in lepe serije udarcev, tako v drugi kot v tretji rundi, sploh v tretji, saj smo vedeli, da je Gašper kondicijsko bolje pripravljen od nasprotnika. Prav tako runde, v kateri si prejel javni opomin, skoraj zagotovo ne moreš dobiti točkovno v korist.

Na koncu so sodniki na začudenje vseh v dvorani z deljeno  odločitvijo zmago prisodili Gashiju. Čudno je tudi to, da sodnik v ringu, ki nima vpliva na točkovanje, roko najprej dvignil roko našemu Podgoršku (razvidno z naslovne slike), potem pa roko spustil in na pol dvignil roko Gashiju.

Razočaranje Podgorška je bilo razumljivo veliko, a mu poizkušamo razložiti naj si tega ne jemlje preveč k srcu in da gremo naprej še boljši!

A.Š.