Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srbska “Nirvana” združila slovensko in hrvaško mladež


Klub Metulj iz Bistrice ob Sotli je v soboto, ko so se mnogi zgrnili na koncert Magnifica v Podčetrtek, prav tako gostil zanimivo koncertno dogajanje.

V nabito polnih prostorih tamkajšnjega mladinskega kluba so namreč gostili srbsko zasedbo Repetitor, mednarodno priznano zasedbo alter-rock zvoka. Zasedbo, ki jo sestavljata bobnarka, basistka in kitarist, so organizatorji okarakterizirali kar kot “najpomembnejši band po Nirvani”.

O koncertu so se razpisali tudi na hrvaškem glasbenem portalu Muzika.hr (klik!), kjer so prispevek naslovili s Kaos ob Sotli in navedli kup pohval o prizorišču s tako kvalitetnim in dolgoživim delovanjem v majhni lokalni skupnosti. Avtor prispevka je našel tudi zanimivo mednarodno-politično noto, saj je zapisal, da če politika ločuje nekoč složne narode, jih glasba zagotovo združuje, saj je bilo na koncertu v Sloveniji tudi veliko Hrvatov, ki so skupaj plesali ob igranju Srbov, ki so svoj zadnji album z naslovom “Gde ćeš” izdali leta 2016.

Upati je, da tovrstnih dogodkov še več in da se za organizacijo opogumijo še kje na Kozjanskem, ki je v tem pogledu v zadnjih letih postalo sorazmerno zaspano.

V šempetrski “kleti” bo že v petek nov zanimiv dogodek, in sicer v goste prihajajo odlični Jinho Jinza iz Murske Sobote.

*foto: Tomo Vrešak

komedija-brade-klik1