Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur po podaljšku klonil z Olimpijo


Košarkarji Šentjurja so se v zadnji tekmi drugega kola lige za prvaka pomerili z ljubljansko Olimpijo, ki so jo v rednem delu v hruševski dvorani že ugnali. 

Tokrat domači tabor ni mogel računati na obolelega centra Tomaža Bolčino, gostje pa so manjko Jana Špana, Devina Oliverja in Gregorja Hrovata lažje nadomestili s širšim naborom igralcev.

Šentjurčani so začeli s serijo 8:0, a so kmalu tudi gostje pokazali, da so razpoloženi in se hitro približali ter prešli v manjše vodstvo. Domača ekipa je drugo četrtino sicer začela s trojko Gašperja Jordana Rojka, a se je potem Šentjurčanom ustavilo, tako da so petrolovci v 14. minuti vodili za prav toliko točk. Na veselje številnega občinstva so domači uspeli ustaviti nalet “zmajev”. Do konca prvega polčasa so tako zaostanek precej znižali, saj sta ekipi odšli na odmor pri 40:46.

Olimpija je takoj po začetku tretje četrtine znova povedla z dvomestno razliko, a so se šentjurski igralci s fanatično borbo na začetku 30. minute približali na dve točki “minusa”. Gostje so manjšo prednost uspeli vzdrževati do 38. minute, ko je Žiga Jurček, ki je sezono začel pri Ljubljančanih izenačil na 72. Po izenačenju na 74 je imel Marko Popadić, ki je na dan tekme postal očka, možnost da z metom z razdalje odloči zmagovalca, a sta bili ekipi primorani odigrati petminutni dodatek.

V dodatnem času je bil izid štirikrat izenačen, domačim pa se je žoga večkrat odkotalila z obroča. Državni prvaki so tako na koncu prišli do za marsikoga nepričakovano težke tesne zmage. Pri Šentjurčanih je bil napadalno najbolj razpoložen Miloš Pešić, v zaključnem delu pa se je “prebudil” še Američan Corey Allen.

Šentjur : Petrol Olimpija 87:89 (21 : 24, 19 : 22, 18 : 17, 16 : 11, 13 : 15)

Pešić 22, Allen 21, Popadić 14, Williams 12, …

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Za nami je zelo zanimivo srečanje, ki ga je v podaljšku odločila ena žoga. Imeli smo svoje priložnosti, da že v rednem delu tekmo zaključimo v našo korist. Na žalost pa nam to ni uspelo. Vseeno čestitam svojim igralcem za borbenost in napor. Ravno zaradi vloženega truda mi je žal, da tekme nismo dobili. Zadovoljen sem z igro svojega moštva, košarkarjem Olimpije pa čestitam za zmago. Misli bomo sedaj usmerili že na naslednjo tekmo z Rogaško.”

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: “Pričakovano težka tekma, saj smo srečanje odigrali brez treh zunanjih igralcev. Na tekmi se je poškodoval še Lorbek, tako, da smo ostali brez menjave na položaju branilca. Domačini so v dobri formi in čestitati jim moram za dobro igro. Z zadetimi meti iz razdalje so bili celotno srečanje na razliki, ki jim je ohranjala upanje. Podaljšek se je zaključil, tako kot se je. Menim, da smo na koncu prišli do zaslužene zmage.”

V soboto se bodo Šentjurčani podali na gostovanje v Rogaško Slatino, kjer se bo tekma začela ob 19.00.