Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 5. 2. 2018 (tatvina dreves, zasega vozil, trčil v peško na prehodu)


TATVINA DREVES

Dne 30. 1. 2018 so policisti v kraju Škofja Gora obravnavali tatvino dveh bukev in enega hrasta. Z dejanjem je storilec Slovenske državne gozdove oškodoval za pribl. 500 eur. Zoper storilca bomo podali kazensko ovadbo.

VOZIL MOČNO PIJAN

Dne 30. 1. 2018 v popoldanskem času smo bili s strani udeležencev cestnega prometa bili obveščeni, da se po cesti pelje voznik osebnega vozila, ki močno vijuga ter s svojo vožnjo ogroža ostale udeležence. Policisti so voznika ustavili ter ugotovili, da je v organizmu imel 1,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper voznika smo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

VOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA – ZASEG VOZILA

Dne 30. 1. 2018, so policisti v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega mu je bilo vozilo zaseženo ter odpeljano v hrambo. Sodniku za prekrške smo podali obdolžilni predlog.

3. 2. 2018, je patrulja v naselju Šentvid pri Grobelnem ustavila avstrijskega voznika osebnega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola, in sicer je rezultat pokazal 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil pridržan ter naslednji dan odpeljan pred sodnico za prekrške, v takojšnji postopek.

TRČIL V PEŠKO NA PREHODU ZA PEŠCE

Dne 1. 2. 2018 smo v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega vozila trčil v peško, ko je ta prečkala vozišče. Peška se je v nesreči lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Celje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Roman GRABROVEC, mag.

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
     Višji policijski inšpektor II

crvena-jabuka-11