Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NSQ za “abrahama” združeni po 10 letih


New Swing Quartet je zasedba, ki ji je uspela zavidljiva mednarodna koncertna pot, saj so pred desetletji, ko je še obstajala t.i. železna zavesa koncertirali tako v takratni Sovjetski zvezi kot v ZDA ali pri papežu v Rimu.

NSQ so na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza in prepričali tudi najzahtevnejše. Njihova bogata diskografija obsega kar 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, dolgoletno delo pa krasijo številne nagrade in priznanja.

images_slike3_ured10_sentjur_new swing quartet pred spominsko sobo 2011V letošnjem letu bodo obeležili 50-letnico delovanja, in sicer v zasedbi, v kateri so odpeli največ koncertov. Ob Šentjurčanoma Daretu Heringu in Marijanu Petanu ter Ljubljančanu Tomažu Kozlevčarju, ki je nadomestil Rada Razdevška, in je z zasedbo pel od leta 1988 do 2007, bo na slavnostnem koncertu znova sodeloval Celjan Oto Pestner, ki je v kvartetu dve leti po ustanovitvi nadomestil Gregorja Bezenška.

Na odrih se niso pojavili od svoje 40-letnice, leta 2010 pa soo jih v Šentjurju počastili tudi z odprtjem spominske sobe z imenom New Swing Quartet – Pesem Južne železnice.

Visokega jubileja zasedba ne bo slavila na našem območju, temveč v Ljubljani, kjer bodo nastopili v dvorani Grand hotela Union. Vstopnice po 59 evrov so bile po besedah organizatorjev, ki so jih uvrstili v okvir Zimskega festivala med 10. in 14. februarjem, razgrabljene. Druga dva večera bodo nastopili vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in tenorist Ramón Vargas s sopranistko Elviro Hasanagić.