NSQ za “abrahama” združeni po 10 letih

2. 2. 2018 11:05

New Swing Quartet je zasedba, ki ji je uspela zavidljiva mednarodna koncertna pot, saj so pred desetletji, ko je še obstajala t.i. železna zavesa koncertirali tako v takratni Sovjetski zvezi kot v ZDA ali pri papežu v Rimu.

NSQ so na svoji glasbeni poti so sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza in prepričali tudi najzahtevnejše. Njihova bogata diskografija obsega kar 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, dolgoletno delo pa krasijo številne nagrade in priznanja.

images_slike3_ured10_sentjur_new swing quartet pred spominsko sobo 2011V letošnjem letu bodo obeležili 50-letnico delovanja, in sicer v zasedbi, v kateri so odpeli največ koncertov. Ob Šentjurčanoma Daretu Heringu in Marijanu Petanu ter Ljubljančanu Tomažu Kozlevčarju, ki je nadomestil Rada Razdevška, in je z zasedbo pel od leta 1988 do 2007, bo na slavnostnem koncertu znova sodeloval Celjan Oto Pestner, ki je v kvartetu dve leti po ustanovitvi nadomestil Gregorja Bezenška.

Na odrih se niso pojavili od svoje 40-letnice, leta 2010 pa soo jih v Šentjurju počastili tudi z odprtjem spominske sobe z imenom New Swing Quartet – Pesem Južne železnice.

Visokega jubileja zasedba ne bo slavila na našem območju, temveč v Ljubljani, kjer bodo nastopili v dvorani Grand hotela Union. Vstopnice po 59 evrov so bile po besedah organizatorjev, ki so jih uvrstili v okvir Zimskega festivala med 10. in 14. februarjem, razgrabljene. Druga dva večera bodo nastopili vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in tenorist Ramón Vargas s sopranistko Elviro Hasanagić.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,685 seconds.