Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška ima novo napravo za magnetno resonanco


medical-center-rogaskaMedical center Rogaška Slatina postaja vodilni diagnostični center ne samo v Sloveniji, ampak tudi med evropskimi zdravilišči.

To potrjujejo tudi z naložbo v najsodobnejšo diagnostično magnetno-resonančno napravo.

V centru zadnja leta skrbijo za konstantno investiranje v nove naložbe.

Medical center Rogaška Slatina, s 400-letno tradicijo, ima novo veliko pridobitev in sicer najsodobnejšo diagnostično magnetno-resonančno napravo v Sloveniji s katero bodo kot edini pri nas omogočali pregled celega telesa. Doslej so sicer izvajali rentgenske preiskave in preiskave z ultrazvokom, odslej pa bo na voljo vsa najmodernejša tehnologija.

Ta napravo je tudi velik korak k načrtu, da center postane vodilni diagnostični center ne samo v Sloveniji, ampak tudi med evropskimi zdravilišči. Magnetna resonanca je sicer zgolj ena izmed investicij za katere so v Medical centru v zadnjem času namenili skupno 2 milijona evrov.

Omenjena naprava je stala 1,1 milijona evrov, preostalih 900 tisoč evrov pa so namenili za obnovo celotne fizioterapije, gradnjo nove endoskopirnice ter za nakup novih aparatov za gastroenterologijo in kolonoskopijo. Številne novosti so uvedli tudi v žilni kirurgiji, ginekološkem in dermatološkem oddelku.

Pregledi z najnovejšo magnetno resonanco so sicer trenutno na voljo zgolj za samoplačnike vendar se trudijo, da bi čimprej pridobili tudi koncesijo, ki bi omogočala preglede na napotnico. Cene za magnetno resonanco se gibljejo od 220 € naprej.

Potrebe po tovrstnem aparatu so velike tudi na Kozjanskem in v Obsotelju, zato pridobitev koncesije podpirajo tudi župani Rogaške Slatine, Kozjega, Bistrice ob Sotli, Podčetrtka, Dobja, Poljčan, Šmarja pri Jelšah in Šentjurja.

Slatinski zdraviliški park je sicer v zadnjih letih izvedel kar nekaj naložb, ne samo v opremo temveč tudi v lepši izgled centra. V njem trenutno deluje 50 vrhunskih specialistov na 13 področjih diagnostike.