Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 8. 1. do 15. 1. 2018 (napadi psov, pretep med očetom in sinom, požar,…)


TATVINE

8. 1. 2018, so policisti PP Šmarje bili obveščeni, da je bila storjena tatvina goriva iz parkiranega delovnega stroja na gradbišču v Bistrici ob Sotli. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 400 €.

Dne 12. 1. 2018, so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec občanu iz dvorišča odtujil lahki priklopnik s čimer ga je oškodoval za pribl. 250 €. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

UGRIZ PSA

8. 1. 2018, je na PP Šmarje pri Jelšah občanka naznanila, da je na njihovo dvorišče prišel sosedov pes in je pogrizel njihovega psa. Prijaviteljica je morala za svojega psa poiskati pomoč pri veterinarju. Ker lastnica psa, ki je pogrizel sosedovega psa ni storila vsega, da bi to preprečila, ji je bil na kraju izdan plačilni nalog.

9. 1. 2018, so bili policisti obveščeni od lovca, da sta dva psa pokončala srno. Oba psa je zadržal na kraju. Veterinarka je naknadno ugotovila, da sta oba psa čipirana. Na podlagi čipov sta bila ugotovljena lastnika psov, ki sta bila obveščena in na kraju tudi prevzela svoja. Zoper oba lastnika bo uveden postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o zaščiti živali.

12. 1. 2018, so bili policisti obveščeni, da je pes napadel mladoletnika, ki se je po cesti peljal s kolesom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nezavarovan pes pritekel na cesto po kateri se je peljal kolesar, ga zbil na tla ter večkrat ugriznil. Poškodovanemu mladoletniku so zdravniško pomoč nudili v ZD Šmarje pri Jelšah od koder je bil napoten v bolnišnico Celje. Zoper lastnico psa bo uveden postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o zaščiti živali.

O vseh treh dogodkih je bila obveščena veterinarska inšepkcija, katera bo po svojih pristojnostih uvedla postopek.

Glede na to, da imajo lastniki svoje pse pogosto nezavarovane in prihaja do ugrizov psov, policisti opozarjajo vse lastnike, da za svoje pse pravilno poskrbijo in tako preprečijo, da ne ogrožajo drugih ljudi in živali. Zoper vse kršitelje bodo policisti ukrepali.

PROMETNA NEZGODA

10. 1. 2018, so bili policisti obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda med voznikom tovornega in osebnega avtomobila. Opravljen je bil ogled kraja nezgode, na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

12. 1. 2018, so bili policisti obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda v kraju Senovica. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi vožnje preblizu desmnemu robu vozišča zapeljala iz ceste iz trčila v odbojno ograjo. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

14. 1. 2018, so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila ob Vonarskem jezeru. Ugotovljeno je bilo, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, katera je zapeljala iz ceste ter trčila v odbojno ograjo in brežino. Voznica je bila v nezgodi hudo telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Celje.

SPOR MED OČETOM IN SINOM

10. 1. 2018, sta se zaradi prodaje živine sprla oče in sin pri tem pa je sin udaril očeta v predel obraza. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. Oče in sin se tudi po odhodu policistov nista mogla pomiriti. Tako je v večernem času oče v sinovo nogo vrgel rezervno kolo prikolice. Sin je zaradi omenjenega dejanja iskal zdravniško pomoč v ZD Šmarje pri Jelšah, od tam pa je bil napoten v bolnico Celje. Ugotovljeno je bilo da je poškodovani zadobil lahko telesno poškodbo. Zoper storilca bo na Okrožno državno tožilstvo v Celju podana kazenska ovadba.

POŽAR V PODJETJU

10. 1. 2018, so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara v podjetju kovinske industrije na filtru prašnih delcev. Na samem prezračevalnem sistemu je nastala večja materialna škoda, ki po oceni lastnika znaša okoli 80.000 €. Ker pri opravljenem ogledu ni bilo ugotovljenih elementov kaznivega dejanja bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

VOZIL BREZ IZPITA, POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 13. 1. 2018, so policisti ustavljali voznika tovornega vozila, kateri se najprej za znake policistov ni zmenil ter z vožnjo nadaljeval. Ko je kasneje ustavil, je bilo pri postopku ugotovljeno, da za vožnjo ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,52 mg/l. Zaradi vožnje brez izpita mu je bilo tovorno vozilu proti potrdilu zaseženo. Zoper neodgovornega voznika so policisti zaradi storjenih več prekrškov, na pristojno sodišče posredovali obdolžilni predlog.