Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli in Rogaški Slatini s prikazovalniki hitrosti do večje varnosti


Agencija za varnost prometa je, v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika, že sedmo leto zapored, podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačni polletni najem slovenskim občinam.

Na javnem razpisu sta bili med 31 izbranimi tudi občini Bistrica ob Sotli in Rogaška Slatina. Na razpis se je prijavilo 52 občin.

Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Obenem pa spodbuditi občine, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj  so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih.

Prikazovalniki so koristni tudi zaradi zbiranja podatkov o izmerjenih hitrostih, na podlagi katerih se lahko pripravijo analize, ki so podlaga za nadaljnje infrastrukturne ukrepe na cestah.

Na letošnji razpis se je sicer prijavilo rekordnih 52 občin, prav tako pa so v agenciji podelili največ prikazovalnikov hitrosti do sedaj. Izbranih je bilo kar 31 občin.

Izbrane občine: Ribnica, Jesenice, Grosuplje, Kidričevo, Rogaška Slatina, Oplotnica, Grad, Hoče-Slivnica, Gornji Petrovci, Mežica, Vitanje, Selnica Ob Dravi, Slovenska Bistrica, Vojnik, Prevalje, Razkrižje, Jezersko, Ptuj, Hodoš, Ankaran, Logatec, Tržič, Šmarje Pri Jelšah, Ruše, Radeče, Dol Pri Ljubljani, Bistrica Ob Sotli, Medvode, Trebnje, Dobrepolje in Škocjan.

Izbrane občine je na podlagi razpisnih kriterijev izbrala strokovna komisija. Prednost pri izbiri pa so imele občine z nevarnimi cestnimi odseki, kjer je visoka stopnja prometnih nesreč, lokacije s šolsko potjo ter lokacije s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom.

foto: Občina Bistrica ob Sotli