Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska upravna enota še uradno v novih prostorih (video)


Upravna enota Šmarje, ki se je pred dnevi preselila iz kontejnerskega objekta v sosednji upravni objekt, je včeraj še uradno odprla svoja “nova” vrata.

Otvoritev je z obiskom počastil minister za javno upravo Boris Koprivnikar, katerega veseli dejstvo, da so sedaj upravne in državne službe združene na enem mestu, ob tem pa obljublja, da bo do poletnih mesecev urejena še energetska sanacija objekta, s čimer bo objekt dokončno urejen.

V celoti gledano gre za vzorčen primer neracionalnega trošenja davkoplačevalskega denarja, o čemer smo na Kozjansko.info podrobneje pisali tukaj. A minister o tem seveda ni govoril.

ue_1

Upravna enota Šmarje pri Jelšah se je s prostorskimi težavami ukvarjala vse od leta 2009, ko so skupaj z Občino Šmarje pri Jelšah, iskali rešitev za prostorsko stisko v načrtih za prizidek k obstoječi občinski stavbi. Ker pa je bilo takrat ugotovljeno, da je stavba za 13 centimetrov nagnjena v eno stran in zato po oceni državnih statikov potresno nevarna, so izvedli hitro izselitev in tako se je Upravna enota leta 2011 preselila v kontejnerske prostore Trima Trebnje, kjer naj bi ostali štiri leta. Vendar se je vse skupaj nekoliko podaljšalo in v kontajnerskem objektu so svojo dejavnost opravljali vse do letos, ko so se ponovno preselili, in sicer na naslov Aškerčev trg 11, kjer bodo odslej poslovali.

Ob uradni otvoritvi novih prostorov, v katerih bo odslej delovala Upravna enota Šmarje, ki velja za eno zglednejših in učinkovitejših upravnih enot v Sloveniji, saj se držijo rokov in nimajo nikakršnih delovnih zaostankov, je zbrane najprej nagovoril dolgoletni načelnik Vincencij Habjan, ki po enaindvajsetih letih vodenja Upravne enote Šmarje s koncem koledarskega leta odhaja v pokoj, zbrane pa je z obiskom počastil tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Kaj sta na otvoritvi povedala načelnik Habjan in minister Koprivnikar prisluhnite v spodnjem videu.

Še manjša fotogalerija:

K. C.