Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 5. do 12. 12. 2017 (zagorelo olje v ponvi, padel s strehe, ilegalca,…)


Nekateri dogodki, ki so jih med 5. in 12. 12. 2017 obravnavali policisti PP Šentjur

Požar v stanovanjskem bloku

Dne 6. 12. 2017 je zagorelo v stanovanjskem bloku v Šentjurju. Lastnik je dal na štedilnik olje, nato pa zadremal. Pričelo je goreti. Lastnika je ogenj opekel tudi po rokah, med poskusom gašenja se je nadihal tudi dima. Ogenj je popolnoma uničil manjšo kuhinjo ter zadimil celo stanovanje.

Zaseg osebnega vozila

Dne 7. 12. 2017 so policisti ustavili in kontrolirali voznika, ki mu je alkotest pokazal manjšo količino alkohola v izdihanem zraku. Policistom se je izkazal z dvojnikom vozniškega dovoljenja in ni hotel razumeti, da mu je bil original že odvzet, vožnja vozila pa prepovedana. Vozniku je bil zasežen avtomobil.

Prijetje tujca

Dne 8. 12. 2017 so policisti v Šentjurju kontrolirali državljana Romunije. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da osebo in avtomobil iščejo kriminalisti iz Brežic, ker ga sumijo sprovajanja prebežnikov čez državno mejo. Odrejeno mu je bilo pridržanje, vozilo pa zaseženo.

Pogrešanje mladoletnika

Dne 9. 12. 2017 je šentjurske policiste obvestila občanka in povedala, da pogreša svojega mladoletnega sina, ki se ni vrnil domov. Stekla je akcija. Pri tem je bilo ugotovljeno, da na območju PP Slovenske Konjice pogrešajo mlajše dekle. Zadevi smo povezali. Pogrešana sta bila dne 11. 12. 2017 izsledena v Celju. Ugotovljeno je bilo, da razlog za beg mladoletnikov niso bile le težave v adolescenci. Policisti bodo o okoliščinah obveščali pristojne službe.

Požar v hlevu

Dne 10. 12. 2017 je občanu pričelo tleti okoli dimnika, v hlevu. Zaradi pravočasne zaznave dogajanja in hitre intervencije gasilcev večja materialna škoda ni nastala.

Ogenj v drvarnici

Dne 11. 12. 2017 je znova zagorelo, tokrat v Gorici pri Dobjem. Lastnik je v drvarnici zakuril pod kotlom (v »Alfi«) in odšel. Ogenj je iz kurišča prešel na drva, ki so začela goreti. Lastnik je pričel požar gasiti sam, dokončno pa so zadevo pogasili lokalni gasilci. V požaru je nastala le manjša materialna škoda.

Padel s strehe

Dne 12. 12. 2017 je krajan Gorice pri Slivnici pregledoval škodo na strehi, ki jo je povzročil veter. Pri tem je padel približno 3 metre globoko in se hudo telesno poškodoval. Odpeljan je bil v SB Celje. Svetujemo, da se podobnih popravil ne lotevate sami, če za to niste strokovno usposobljeni oziroma vsaj primerno zavarovani z zaščitnimi sredstvi.

Dež. PP Andrej Mestek

jug-polsi-klik