Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 5. 12. 2017 (ustavil na tirih, prometna nesreča, pravila smučanja na javnih smučiščih)


Policisti PP Rogaška Slatina v preteklem tednu niso imeli veliko dela. Zato tokrat izpostavljamo zgolj dva dogodka, ki sta se v preteklem tednu zgodila na območju PP Rogaška Slatina.

29.11.2017

Na PP je poklical vlakovodja in sporočil, da je v Rogaški Slatini na prehodu ceste čez
železniško progo na progi ustavil voznik osebnega avta, ki je moral zato sunkovito zavirati in
ustaviti, da je preprečil trčenja vlaka z vozilom. Policisti so voznika izsledili in ga oglobili.

30.11.2017

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, ko je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje
trčil v drugo vozilo. Poškodovana je bila le pločevina.

Policija opozarja:

SMUČAJMO VARNO!!

Zima in prazniki so pred vrati in mnogi boste ta čas izkoristili za obisk smučišč. Poleg užitka prinaša smučanje tudi določeno tveganje. Velik porast števila obiskovalcev na smučiščih, novi načini in tehnike smučanja in drsenja na snegu, pa tudi novi pripomočki, dodatna oprema, slaba ozaveščenost, predrznost in neprevidnost številnih uporabnikov belih strmin so privedli do povečanja števila poškodb.

Zato policisti opozarjamo, da prilagodite hitrost in način smučanja svojem izkušnjam, telesni pripravljenosti, snežni podlagi, lastnostim in zasedenosti smučišča ter vremenskim razmeram. Neprilagojena hitrost je eden od najpogostejših vzrokov za nesreče. Posebej pozorni bodimo na otroke in smučarje ali deskarje novince, smučajmo pa le na označenih in urejenih smučarskih progah.

Zaščitna smučarska čelada je obvezna za otroke mlajše od 14 let, njena uporaba pa je priporočljiva tudi za odrasle. Smučanje pod vplivom alkohola ali mamil je skrajno neodgovorno in nevarno za lastno življenje in življenje drugih na smučišču. Pazimo na svojo smučarsko opremo oz. je ne odlagajmo tako, da bi ostala brez nadzora, ter na druge vredne predmete, ki jih imamo s sabo. Preden greste na smučišče, si fotografirajte opremo, zapišite na list znamko in model smuči ter vezi in tovarniške številke.

Varno in prijetno smuko vam želimo.

Mednarodna vedenjska pravila na smučiščih (PDF)

werner-ce-polsi-klik