Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Letošnji Pipec prihaja v četrtek


Ta teden bo izšla letošnja številka satiričnega časopisa Pipec, ki ga že 54 let izdaja celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije. »Sekamo ga že od leta 1963!« so zapisali člani uredniškega odbora tega »dominantnega medija v službi smešne resnice«.

Pipec se je tudi tokrat na 32 straneh v besedi, sliki in karikaturi na humoren in zbadljiv način lotil lokalnih, pa tudi širših družbenih tem ter zbodel tiste, ki so si to zaslužili.

Med drugim razkriva, kako so župani Celja, Velenja in Ljubljane v pravljičnem decembru posvetili svojim meščanom, kako se je začelo sojenje prvemu slovenskemu banksterju, ki se ne spomni niti tega, kako se piše, zakaj kmetje odstavljajo razvpiti šaleški lobi, in kako bo najbolj etična stranka naredila red v celjski bolnišnici, v kateri pa za enkrat ne namerava odstavljati tudi pacientov.

pipec_2017_spodajSamo v Pipcu boste lahko prebrali, kje na Celjskem bodo dobili nov turistični spominek: selfie z županom in pohano piško. V Šmarju pri Jelšah bodo odprli vrtec s prilagojenim programom za odrasle, ki jim gre na otročje v prepirih v tamkajšnjih javnih zavodih, v Šentjurju bodo po vzoru žalske fontane piv postavili vinsko štirno, razvpiti vitanjski KSEVT pa bo postal Pohorski Gardaland.

Zbadljivi nagajivec je vzel pod satirični drobnogled tudi smetarsko vojno v Zgornji Savinjski dolini in druge lokalne zdrahe med Rinko in Sotlo ter dregnil tudi prek Trojan.

»Vrag je odnesel šalo, vse drugo pa so že pred njim pokradli bogovi«, ugotavlja Pipec. Pa tudi to, da bi vlada lahko več naredila za izboljšanje razmer v državi, vendar nikakor noče odstopiti.

Letošnja številka Pipca bo izšla v nakladi približno 15 tisoč izvodov. V četrtek (14. 12.) jo bodo brezplačno prejeli vsi naročniki in kupci Dela, Večera in Slovenskih novic v Savinjski regiji, ta teden pa tudi naročniki tednika Celjan ter na prodajnih mestih kupci Konjiških in Rogaških novic.