Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmetijska zadruga Šmarje leto zaključuje s 5% višjimi prihodki kot preteklo leto


ki_2-3Kmetijska zadruga Šmarje pri odkupu mleka, grozdja in mesa sodeluje z okoli 500 kmetijami iz Obsotelja in Kozjanskega. Po besedah direktorja Vinka Buta je letošnje leto prineslo dvig odkupnih cen mleka, goveda in grozda, česar se Zadruga veseli skupaj s kmeti zadružniki, kar se odraža tudi v poslovanju Zadruge, ki bo letošnje leto zaključila uspešno.

But je ob povišanju cen izpostavil, da je k temu pomembno vplival projekt Izbrana Kakovost Slovenija, ki so ga letos na noge postavili skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter rejci goveda. K dobrim poslovnim rezultatom Kmetijske zadruge Šmarje so prispevale tudi druge dejavnosti zadruge: leto je bilo izjemno uspešno v restavracijah Zadružnik, Hiši vin Emino, posebna zgodba o uspehu pa je prenovljena trgovina Kašča Šmarje.

Prihodki so po besedah direktorja Buta glede na leto 2016 zrasli za 5% in bodo predvidoma znašali 17 milijonov evrov.

Promet v Hiši vin Emino, ki bo prihodnje leto praznovala 30-letnico, se je v letu 2017 povečal za 20%, zadružniki vinogradniki pa so prejeli 15% več plačila kot lani. Kašča Šmarje, ki je najstarejša živilska trgovina Kmetijske zadruge Šmarje, je v marcu doživela celovito prenovo in od takrat se je promet povečal za 30%. Največja letošnja investicija Kmetijske zadruge je znašala 150,000 evrov, poleg prenovljene zunanjosti in notranjosti pa je prinesla razširjeno ponudbo domačih in lokalnih izdelkov iz Obsotelja in Kozjanskega.

Več o rezultatih podjetja prisluhnite v videih.

In še:

K. C.

jug-polsi-klik