Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju sprejeli popravek proračuna in razpravljali o tematiki, ki ni za javnost


Na včerajšnji 19. seji šentjurskega občinskega sveta so svetniki po skrajšanem postopku obravnavali  Odlok o spremembah Odloka o proračunu Občine Šentjur za leto 2017 in Odlok o spremembah Odloka o proračunu Občine Šentjur za leto 2018.

Šlo je za obravnavo poroštva Razvojni agenciji Kozjansko za podaljšanje kredita pri banki v višini 85.000 EUR, ki zahteva soglasje lokalne skupnosti.

V vlogi za poroštvo so pri RA Kozjansko zapisali, da so težave poslovanja posledica manjka financiranja preko projektov ter zakasnelih izplačil zahtevkov. Zapisali so tudi, da so prijavili večje število projektov iz katerih pričakujejo sredstva.

Pri kadrovskih zadevah so svetniki dali soglasje k imenovanju Melite Tasić Ilić za nov mandat direktorice Zdravstvenega doma Šentjur. Prav tako so se seznanili z odstopom članice nadzornega odbora, Mateje Berglez, ki bo v prihodnje prevzela vodenje občinksega oddelka za gospodarske dejavnosti.

Dodajmo, da sta na 18. seji, ki je bila sredi oktobra in je sledila trimesečnemu poletnemu premoru, svetniške pobude oz. vprašanja postavila samo dva svetnika, kar nakazuje na določen del njihove aktivnosti. Tudi tokrat je bilo podobno, saj je pisno vprašanje napovedal en svetnik, en svetnik pa je razpravljal ustno.

Preberite si odgovore občinske uprave v okviru gradiv za 19. sejo (klik!)

Po poročanju Radia Celje so na koncu seje obravnavali novo točko dnevnega reda, ki so ji smeli prisluhniti samo člani sveta.

*slika je simbolična