Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci za varnost v prometu


Nacionalni inštitut za javno zdravje , Območna enota Celje je v sodelovanju s Policijsko upravo  Celje ob mesecu preprečevanja zasvojenosti tudi letos organiziral preventivno akcijo “Otroci  za varnost v prometu”.  V okviru te akcije, so otroci ustvarjali  risbice.

Tako so 10. novembra policisti v Rogaški Slatini v sodelovanju z otroki 4. b razreda I. OŠ Rogaška Slatina opravljali kontrolo prometa s poudarkom na ugotavljanju alkoholiziranosti voznikov.

V njej so ustavili in kontrolirali 26 voznikov. Od tega je pri 24 voznikih alkotest pokazal 0.00 mg/l. Vsem tem voznikom so otroci razdelili svoje risbice, se jim zahvalili za varno vožnjo ter jim zaželeli srečno vožnjo brez alkohola.Vsi ti vozniki so bili neizmerno ponosni, ko so jim otroci podarili risbico in so v njih videli vzorne in varne voznike.

Na žalost pa so tudi ob tej akciji ustavili voznika, ki mu je alkotest pokazal več kot 0,24 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Ob zaključku akcije je nastala  skupinska fotografija, ki bo udeležence spominjala na prijetno druženje, otroke pa morda tudi na to, da nikoli v življenju ne bodo vozili pod vplivom alkohola.

Gorazd Smrečnik, PP Rogaška Slatina