Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti v Ljubljani med več kot sto klubi do 13 medalj


V soboto je bil v Ljubljani potekal 13. mednarodni turnir, ki se ga je na Kodeljevem udeležilo rekordno število tekmovalcev: 659 tekmovalcev iz 101 klubov in 11 držav. Med njimi seveda tudi Karate Klub Kozjansko in Obsotelje z 11-člansko zasedbo.

Tekmovanje je začel najmlajši kataš Vinko Juraja. Vinko je suvereno in odločno premagoval nasprotnike ter v svoji kategoriji postal zmagovalec. Nastopal je tudi kategorijo višje (8.-6. kyu) in po repasažu osvojil svojo drugo medaljo oz. 3. mesto.

Nadaljeval je naslednji kataš Grega Zbil, v  kategoriji malčki. Grega je prav tako odlično, korektno izvajal kate in  nizal zmage vse do finala. V finalu pa moral priznati premoč in kljub vsemu zasedel odlično 2. mesto.

Samozavestno je nastopil tudi Filip Lotrič v kategoriji kata najmlajši (8.-6. kyu). Po dobrem izvajanju mu je na drsečem tatamiju na koncu spodrsnilo, tako da je moral priznati poraz.  Zato  vidnejše uvrstitve ni dosegel.

Dvojčiči Ana in Lea Bele sta nastopali v kategoriji malčic. Obe sta dobro izvajali kate in na koncu prišli v repasaž za tretja mesta. Na žalost a stobe izgubili, tako da na koncu nista osvojili medalj.

Luka Bele je nastopil v kategoriji kata – dečki, kjer je ponovno odlično izvajal mojstrske kate. Premagoval  svoje nasprotnike iz različnih držav vse do finala. Premagal je celo aktualnega balkanskega prvaka iz BiH. V finalu je moral priznati premoč nasprotniku in na koncu osvojil 2. mesto.

Za Karate zvezo Slovenije sta v mladinski kategoriji nastopala Jan in Bor Hartl. Oba sta vsak po svoji strani premagovala nasprotnike do finala ter potrdila svoj primat. V finalu je slavil Bor, Jan je bil drugi. Nastopala sta tudi v seniorski kategoriji, kjer pa vidnejšega rezultata nista dosegla.

V športnih borbah je prvi prebil led Grega Zbil, ki iz tekme v tekmo tudi pri borbah lepo napreduje. Tudi tokrat je pokazal v kategoriji malčki do 30 kg borbenost, prišel v finale, vendar po sodniški odločitvi izgubil in še drugič ta dan osvojil 2. mesto.

V kategoriji dečki nad 45 kg je nastopil Jakob Žumer. S svojo mehkobo in sproščenostjo je tudi on z lahkoto premagoval vse nasprotnike do finala, kjer pa je spet malce nesrečno izgubil. Kljub vsemu je dosegel odlično 2. mesto.

Z medaljo se je domov vrnil tudi Žan Luka Lesnika, ki je v kategoriji ml. kadeti nad 55 kg po rapasažu osvojil 3. mesto. V kategoriji višje, kadeti nad 70kg, je prikazal veliko borbenost in željo po osvajanju novih izkušenj, vendar ostal brez odličja.

Tudi Luka Bele in Nejc Kunštek sta tekmovala v športnih borbah, pokazala veliko željo, borbenost in napredek, vendar oba ostala brez odličja. Tekma je odlična popotnica pred bližajočim se državnim prvenstvom, ki bo to soboto v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku.

Skupno smo na koncu osvojili eno zlato, štiri srebrne in dve bronasti odličji.  Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za odlične rezultate na tako veliki mednarodni tekmi. Zahvaljujemo se tudi podjetju MOS Servis d.o.o. za posojen avtomobil za prevoz tekmovalcev na tekmo.

Miha Romih, glavni trener

§ § §

karate_ljubljana_november_2017_rogaskaV Ljubljani je nastopilo tudi 9 tekmovalcev Karate kluba Rogaška Slatina, ki so v športnih borbah osvojili dve zlati, srebrno in tri bronaste medalje.

Timotej Jordan je osvojil prvo mesto v kategoriji mlajših kadetov nad 55 kg in tretje mesto v kategoriji kadetov do 70 kg.

Laura Potisk je osvojila prvo mesto v kategoriji kadetinj do 54 kg in peto mesto v kategoriji mladink do 59 kg.

Patrik Škrablin je osvojil drugo mesto v kategoriji mlajših članov do 84 kg.

Jernej Koritnik in Tim Zupanec sta osvojila tretji mesti v kategoriji mlajših članov do 75 kg.

Oliver Tepeš je osvojil peto mesto v kategoriji dečkov do 35 kg. Sedmi mesti sta osvojili Sara Osek v kategoriji kadetinj do 54 kg in Glorija Paš v izvajanju kat med mlajšimi kadetinjami.

Karolina Tepeš je nastopila v kategoriji mladink nad 59 kg in izgubila v prvem krogu, nato je ostala brez repasaža in višje uvrstitve.

Tekmovalce sta na tekmovanju vodila trenerja Srečko Boršič in Danijel Gospič.