Irski dan na OŠ Dramlje

13. 11. 2017 19:43

Prejšnji teden so imeli na Osnovni šoli Dramlje irski dan, ki so ga organizirali v sklopu Erasmus+ projekta KA1 – Odkrivanje skrivnosti Irske in angleškega jezika. 

irski_dan_dramlje_2017_risbaNa celotni šoli so potekale različne dejavnosti, povezane z Irsko in angleškim jezikom. K sodelovanju na irskem dnevu sta bila povabljena tudi zunanja gosta, in sicer David Ryan in Dejan Marentič.

Šola je že pred irskim dnevom sodelovala s Šolo irskega plesa v Ljubljani, ki je eno izmed učiteljic naučila pravih irskih plesnih gibov, ki jih je delila z učenkami.

Na razredni stopnji so v irskem dnevu spoznavali značilnosti Irske, irske pravljice, irske likovne umetnike in umetnost, irske in slovenske praznike, irske in slovenske športe, igrali tekmo hurlinga in galskega nogometa, kvačkali ter likovno ustvarjali iz različnih materialov.

irski_dan_dramlje_2017_keksiNa predmetni stopnji so pekli po irskih tradicionalnih receptih, raziskovali naravoslovne vsebine Irske (živalske, rastlinske, znanstvene), spoznavali irske in slovenske stereotipe, irski naglas, ustvarjali keltske znake in začetnice, spoznavali mladinsko literaturo in pisatelje ter poustvarjali in dramatizirali odlomek.

Pri geografiji in zgodovini je Dejan Marentič, sicer turistični vodič, pripravil irsko potopisno predavanje, s katerim je marsikateremu učencu približal državo Irsko.

Angleščino je popestril obisk gospoda Davida Ryana, ki prihaja iz Irske in živi v Sloveniji. V tem dnevu se je na šolskem radiu med odmori vrtela irska glasba, v jedilnici pa so bile na ogled irske slike.

Z organiziranim irskim dnevom so učenci pridobili konkretno izkušnjo z državo Irsko in njenimi značilnostmi, možnost komunikacije v angleškem jeziku ter motivacijo za učenje angleščine. Oba gosta  sta dodala poseben pečat k irskemu dnevu, zato se jima šola zahvaljuje za sodelovanje.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,210 seconds.