Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jan in Bor Hartl dostojno zastopala KiO na svetovnem prvenstvu v karateju


Med 25. in 29. oktobrom je potekalo svetovno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane (U21) v karateju. Člana slovenske reprezentance sta bila tudi Jan in Bor Hartl iz KK Kozjansko in Obsotelje.

Svetovno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane (U21) se je letos odvijalo v mestu Santa Cruz
na Tenerifih, ki so del španskega Kanarskega otočja.

hartl
Bor Hartl

Tekmovanja so se udeležili najboljši tekmovalci sveta, nastopajoči pa so imeli še dodaten motiv, saj je svetovno prvenstvo odskočna deska za mlajše tekmovalce pri udeležbi in nastopu na olimpijskih igrah v Tokiju leta 2020, na katerih bo karate prvič zastopan kot olimpijski šport. Med kandidate za olimpijski nastop sodita tudi člana KK Kozjansko in Obsotelje, Jan in Bor Hartl, ki sta bila del slovenske reprezentance.

Bor Hartl je tekmoval v disciplini kate mladinci. Skupaj z bratom Janom pa sta tekmovala tudi v disciplini kate ekipno.

V posamični konkurenci je Bor kljub dobremu nastopu izgubil v zgodnji fazi tekmovanja proti grškemu tekmovalcu. Naslov svetovnega prvaka je pripadel Japoncu, ki pa glede na videno ni bistveno odstopal od ostale konkurence, ki se je borila za najvišja mesta.

V ekipnih bojih se je slovenska ekipa pomerila s Portugalsko in izgubila z rezultatom 3:2. Kljub manjši količini ekipnih treningov so fantje dokazali, da bi lahko bili konkurenčni tudi na svetovnem nivoju.

Iz tekmovalnega vidika slovenska reprezentanca žal tokrat ni dosegla vidnejših uvrstitev. Je pa temu navkljub vzdušje v reprezentanci še vedno sproščeno in pozitivno, kar bo zagotovo pripomoglo k temu, da bo morda kateri izmed teh tekmovalcev v prihodnosti krojil svetovni vrh ali se celo okitil z olimpijsko medaljo.

pozdrav-vinu-klik-polsi