Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan znova na svetovnem vrhu


Peter Zidar s Pijovc pri Šmarju pri Jelšah je na svetovnem prvenstvu v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne na Švedskem osvojil naslov svetovnega prvaka. Tudi v ekipni konkurenci je stal na stopničkah.

Na nedavnem svetovnem prvenstvu v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne na Švedskem je Peter Zidar s Pijovc pri Šmarju osvojil že svoj drugi naslov svetovnega prvaka v karieri. Uspeh je dopolnil še z ekipnim bronom, ki ga je osvojil skupaj z Denisom RepoSanjo Kos in Tanjo Oranič.

Zidar je sicer že nekaj časa v samem svetovnem vrhu showdowna, saj se lahko poleg naslovov svetovnega prvaka pohvali še z dvema naslovoma evrospkega prvaka.

Za radio Štajerski val je Zidar ob uspehu povedal, da je izjemno zadovoljen, a da gredo zasluge za uspeh celotni ekipi, ki je odlična in mu je omogočila ta velik uspeh. Za tiste, ki pa ne vedo kaj je showdown pa je povedal, da je to namizni tenis za slepe in slabovidne, ki je še najbolj podobna namiznemu hokeju.

“Peter je še enkrat več potrdil svojo psihološko trdnost in odločnost. Čeprav je v finalu izgubljal že 0:2 v nizih, v tretjem pa 3:7. Take tekme v showdownu še nisem videl,” pa je bil po izjemno napeti finalni borbi in osvojitvi naslova svetovnega prvaka navdušen Petrov trener Gregor Habjan.

showdownShowdown je namizni tenis, prilagojen slepim in slabovidnim. V Sloveniji ga poznamo od začetka 90. let prejšnjega stoletja, medtem ko so ga izumili v ZDA že leta 1960. Igralna površina pri showdownu je vzdolžne ovalne oblike in ob straneh omejena z visoko ogrado, prav tako s sredinsko tablo, pod katero je treba udarjati žogico, ki je trda in šumeča. Igralec, ki ima na očeh povsem zatemnjena očala, da res nič ne vidi, skuša s podolgovatim loparjem nasprotniku.

pivo-fest-osn