Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prijateljfest dveh mest – izmenjava dijakov ŠCRS s Srednjo školo Pregrada


Učenci tretjih letnikov Šolskega centra Rogaška Slatina so se 24. oktobra 2017 udeležili že tradicionalne izmenjave, ki so jo poimenovali Prijateljfest dveh mest. Potekala je v Pregradi na Hrvaškem.

Do srednje šole Pregrada na Hrvaškem so prispeli v prelepem sončnem jutru, kjer so jih učitelji in dijaki toplo sprejeli in jih najprej odpeljali v učilnico na pogostitev s kulturnim programom, ki so jim ga pripravili hrvaški vrstniki.

V nadaljevanju so na šoli za vse dijake, tako hrvaške kot slovenske, pripravili štiri različne delavnice, in sicer s področja likovne umetnosti, aromaterapije in zdravstva, športa in geografije v povezavi z biologijo.

V likovni delavnici so se razdelili po parih z dijaki iz Pregrade in se upodobili na posamezne kose sestavljanke. Na koncu so vse kose združili v celoto. V športni delavnici so s pomočjo načrta iskali skrite nalepke po šoli, v geografsko-biološki delavnici so tekmovali v kvizu Lepo je biti milijonar, v zdravstveni delavnici pa so spoznali pomen eteričnih olj ter se na lutkah preizkusili v umetnem dihanju, jemanju krvi in dajanju zdravil z vbrizgavanjem v tkivo.

Po opravljenem delu v delavnicah je sledila kratka predstavitev le-teh in kosilo v dijaškem domu. Po kosilu je sledil sprehod po mestu z ogledom znamenitosti Pregrade. Največji vtis je na dijake naredila cerkev poimenovana “Zagorska katedrala” in lekarna, v kateri naj bi bilo vse tako kot v času, ko je bila ustanovljena.

Najljubši del dneva pa je bil za dijake seveda prosti čas, saj so lahko šli na pijačo s svojimi vrstniki s Hrvaške, s katerimi so spletli nova prijateljstva. Dijaki iz Pregrade bodo obisk vrnili marca prihodnje leto.

ditka-feri-polsi-klik

Foto: Arhiv šole (Dijaki pred Zagorsko katedralo), tekst: Lara Drimel, 3. a