Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V dolini Kozarice skoraj dva kilometra obnovljenih prometnic


V Vodružu pri Šentjurju so včeraj krajani v uporabo prejeli obnovljena cestna odseka v dolžini 1.700 metrov. Gre za cesti Vodruž-Valner in Vodruž-Gradišče, ob obnovi pa so izvajalci poskrbeli tudi za vgradnjo kanalizacije in telekomunikcaijskih vodov. Projekta sta skupaj stala okoli 270 tisočakov, krajani pa so, kot je to v šentjurski občini v navadi pri urejanju nekategoriziranih ceset, poskrbeli za ureditev podlage.

Odsek mimo vrtnarije Valner so začeli urejati lansko jesen, z deli pa so končali letošnjega avgusta, kar je povzročalo tudi nekaj nejevolje. 600-metrski odsek do Gradišča so končali že lani.

nagrajenci_ks-rifnik_oktober_2017Ob odprtju je šentjurski župan Marko Diaci krajane pozval k varni vožnji, ob tem pa navrgel, da običajno ne mine dolgo, ko po odprtju novih odsekov na občino prihajajo prošnje po postavitvi preprek ali signalizacije za umirjanje prometa. Naključno je po vzporedni državni cesti, ki povezuje Šentjur in Laško, pribrzel motorist, ki, kot je navedla povezovalka Polonca Mastnak, gotovo ni služil kot prikaz varne vožnje.

Odprtje je Krajevna skupnost Šentjur – Rifnik izkoristila tudi za letno podelitev krajevnih priznanj. Za sodelovanje pri cestogradnji so jih iz rok župana in predsednika sveta krajevne skupnosti Andreja Žmaherja prejeli Jože Zupanc, Franc Vengust in Martin Podgoršek. Pisno priznanje za uspeh pri izobraževanju je prejela zlata maturantka poklicne mature, Polona Veber. Listina krajevne skupnosti je bila namenjena priznanemu družinskemu podjetju Sirarstvo Videc, katerega predstavniki so bili zaradi drugih obveznosti odsotni.

Kpevci_jakob_oktober_2017alobški župnik, Peter Orešnik, je bil v primerjavi z nedavnim odprtjem ceste na Kalobju v slabši “formi”, zato pa so bili toliko bolj razpoloženi različni pevci in glasbeniki, ki so sodelovali pri kulturnem programu. Nastopili so od zborovskih različic jakobškega kulturnega društva do ansambla Petka in nepogrešljivega domačina, Franca Šusterja.

bR