Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti začeli s šolsko ligo: uspešen krstni nastop novincev


V nedeljo se je v Žalcu začelo letošnja šolska karate liga. Iz Karate kluba Kozjansko in Obstoelje je nastopilo 11 tekmovalcev, skupaj pa se je zbralo 120 nadebudnih karateistov iz 13 klubov. 

Najprej so začeli kataši. Na tatamije je prvi stopil Tilen Prah v kategoriji dečki do 7 let. Tilen iz tekme v tekmo lepo napreduje in tokrat se je povzpel cčisto na vrh in osvojil odlično 1. mesto.

Drugi kataš je bil Filip Skubi v kategoriji s posebnimi potrebami. Filip kaže izjemen napredek v svojem motoričnem smislu, kot tudi drugih aspektih osebnostnega razvoja. Na tekmi je prvič izvedel kato heian godan in v finalu osvojil 1. mesto. V klubu smo izjemno ponosni na to, da lahko pomagamo takim otrokom pri razvoju seveda ob priporočilih zdravnikov specialistov, fizioterapevtov ter s tem dajemo posebno pozornost tudi skupini s posebmimi potebami, saj potrebujejo posebno obravnavo.

V kategoriji kata – deklice do 13 let je nastopila tudi Sara Skubi, ki pa ni dosegla vidnejše uvrstitve.

Nekoliko več tekmovalcev je nastopilo v športnih borbah. Kar nekaj jih je imelo ognjeni krst. Prvič sta se v borbah preizkusili Ana in Lea Bele v kategoriji deklice do 9 let absolutno. Pokazali sta odlične borbe in že osvojili prve medalje tudi v disciplini borb. V finalu je bila boljša Lea in tako osvojila 1. mesto, Ana pa je bila druga.

V naslednji kategoriji borbe dečki do 9 let do35 kg so nastopili kar trije naši borbaši. Po trdih bojih se je na najvišjo stopničko zavihtel Grega Zbil, ki lepo nabira izkušnje. Ognjeni krst je v tej kategoriji imel Tai Kunst. Kljub neizkušenosti je prikazal lepe boje in bo v prihodnje definitivno dosegal vidne rezultate. Na koncu je osvojil 3. mesto. Tekmoval je tudi Luka Kobale, ki tudi počasi nabira tekmovalne izkušnje, vendar na žalost ni dosegel vidnejše uvrstitve.

V kategoriji do 9 let nad 35 kg je nastopil tudi sveži borec Benjamin Herman. Kljub neizkušenosti se je zavihtel na najvišjo stopničko in tako osvojil 1. mesto.

Kot zadnji je nastopil Mateo Murn v kategoriji mladinci absolutno, kjer je osvojil odlično 2.mesto. Tudi Mateo je prikazal lep napredek v vseh pogledih, tako da bo naslednjič še lahko izboljšal svoj dosežek.

Kar je najbolj pomembno je to, da so vsi premagali tremo nastopati pred publiko in nenazadnje dali v tistem trenutku vse od sebe.

Zadnji konec tedna sta bila aktivna tudi člana slovenske reprezentance Jan in Bor Hartl, saj sta se udeležila zaključnih reprezentančnih priprav pred bližajočim se svetovnim prvenstvom za kadete, mladince in mlajše člane do 21 let, ki bo konec oktobra na Tenerifih. Nastop sta si priborila z odličnimi nastopi na tekmovanjih ter na koncu še z izborno tekmo, ki je bila v začetku meseca septembra. Bor Hartl bo nastopil tako v katah posamično ter ekipno v kategoriji mladincev, Jan Hartl pa v katah ekipno.

Miha Romih, trener

pivo-fest-osn