Dan gasilcev, policije in reševalcev v Rogaški Slatini 2017 (foto)

9. 10. 2017 18:54

112 za pomoč reševalcev ali gasilcev in 113 za pomoč policistov sta številki, ki ju mora obvladati prav vsak državljan, ki želi poskrbeti za varnost sebe in svojih bližnjih.

Kako pravilno ravnati ob evakuaciji ter ostalih splošnih nevarnostih in biti pri tem zbran in hiter pa so lahko obiskovalci preizkusili na že tradicionalni prireditvi v Rogaški Slatini, ki so jo pripravili združeni gasilci, policisti ter reševalci in je bila namenjena predvsem osveščanju ljudi. 

Obiskovalci so si lahko ogledali ne le zunanjost vozil gasilcev, policije in reševalcev, temveč tudi notranjost in opremo. Nekateri so pogumno sedli za volan in velikokrat je bilo zaslišati: “Ko bom velik bom … reševalec/gasilec/policist.”

kolaz2

Policisti so med drugim predstavili tudi kako naj otroci na poti v šolo varno sodelujejo v prometu, obiskovalci so lahko preizkusili pijana očala in se popeljali na stimulacijskem motornem kolesu ter se prevrnili na glavo v prevračalniku.

Ker vaja dela mojstra in mojster vajo oz. ker ni nikoli prepozno, da se (ponovno) naučimo uporabe avtomatskega defibrilatorja in oživljanja ponesrečenca, so reševalci pripravili lutke na katerih je bilo le to mogoče preizkusiti.

Sledila je atraktivna vaja, ki so jo pripravili gasilci; tokrat smo bili priča reševanju ponesrečenca v vozilu, ki ga je bilo potrebno razrezati.

Na prireditvi je potekala tudi predstavitev programa SVIT, tokrat s slikovitim prikazom debelega črevesa in bolezni.

Za jesenske dobrote so poskrbele turistične tržnice, zbrane pa so zabavali tudi plesalci plesnega kluba KUŠ NI ME.

Kaj vse se je še dogajalo pa poglejte v spodnji fotogaleriji.

Tina Fajs

pivo-fest-osn

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
219 queries in 10,714 seconds.