Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Priložnost za inovativne ideje: Start:up Celje vabi v podjetniško jesen


Inkubator Savinjske regije vabi perspektivne mlade podjetnike, da svoje inovativne ideje uresničijo z njihovo pomočjo. Predstavljamo vam program, ki vam ga ponujajo za letošnjo jesen, in ga kot inovativno razmišljujoč podjetnik ne smete zamuditi.

Program, ki ga za to jesen pripravlja Inkubator Savinjske regije je namenjen hitremu in učinkovitemu razvoju inovativnih idej in njihovemu testiranju na trgu. Namenjen je posameznikom in ekipam, ki imajo idejo, so že naredili prve korake v smeri konkretizacije, ter želijo preveriti poslovno zanimivost njihove zamisli.

Pomoč pri iskanju zunanjega financiranja vaših idej

Program je odlična priprava za tiste, ki iščete zunanje finacniranje javnih (P2 in/ali SK75 SPS) ali zasebnih virov (poslovni angeli in drugi). Ob koncu programa boste namreč imeli postavljene temlje vaše ideje, kar je osnovni pogoj za iskanje virov financiranja.

Zakaj je program primeren ravno za vas

V okviru programa boste prejeli celovit sklop delavnic za podjetniški napredek po najnovejših metodah, konkretne nasvete za vaš izdelek oz. storitev, mentorja, ki načrtuje in spremlja vaš napredek ter pomoč pri pripravi prijav za programe P2, SK75 ali zasebnega investitorja

Eden izmed ključnih napredkov, ki ga med drugim lahko pričakujete od programa je seznanitev z orodji za preveritev ključnih elementov tvoje ideje, kot so: vitek okvir (»Lean Canvas«) za načrtovanje poslovnega modela, okvir ponudbe vrednosti (»Value Proposition Canvas«) za opredelitev idealnega kupca in lastnosti produkta, pristajalna spletna stran (»Landing page«), ki jo bo izdelal vsak udeleženec, ankete in intervjuji – kako z različnimi metodami na terenu preverjati elemente poslovnega modela ter prototip (»MPV«) – za preverjanje ključnih elementov vitkega okvirja.

Način in filozofija dela

Program je namenjen razvoju konkretnih podjetniških idej in predstavlja celoto, zato je pomembno, da se udeležite vseh delavnic in aktivno opravljate dogovorjene naloge. Vsaka delavnica je sestavljena iz treh delov: uvod delavnice, ki je namenjen predstavitvi teme in razjasnitvi ključnih spoznanj iz gradiv prejetih pred srečanjem, implementacija gradiva v proces razvoja idej podjetniških ekip ter predstavitvi konkretih nalog.

Program temelji na pristopu »vitkega podjetništva«, ki zagovarja prepričanje, da se večina odgovorov nahaja izven učilnice. To bodo na delavnicah dosegli z intervjuji, anketami in pogovori s potencialnimi kupci in uporabniki s čimer boste lahko dosegli resničen napredek.

Kakšni so pogoji sodelovanja?

Za sodelovanje na delavnicah morate izpolnjevati tudi določene pogoje, ki pa so perspektivnim in resnim mladim podjetnikom verjetno že samoumevni. To so resna zaveza za konkretizacijo ideje, aktivno sodelovanje na vseh organiziranih delavnicah v sklopu programa, vestno opravljanje opredeljenih nalog ter predstavitev ideje in napredka na zaključnem dogodku v mesecu novembru.

Program po dnevih:

  • 12. oktober ob 17.00 uri; Ali obstaja bolečina in kako močna je? Iskanje ujemanja problem/rešitev. Urban Lapajne
  • 19. oktober ob 17.00 uri; S prototipom določimo naslednje korake MPV, pristajalna stran in ankete. Urban Lapajne
  • 26. oktober ob 17.00 uri; Od produkta do poslovnega modela. Določitev in validacija ostalih elementov poslovnega modela. Ajoša Huber
  • 9. november ob 17.00 uri; Ključne metrike, merila napredka in kako naprej?
    Urban Lapajne
  • 16. november ob 17.00 uri; Kako na kratko predstaviti kaj počnemo?
  • 23. novemer ob 17.00 uri; Trening predstavitev in določitev naslednjih korakov
  • Urban Lapajne, Aljoša Huber
  • Začetek decembra – zaključna prireditev s predstavitvijo vseh idej

Predstavitev nekaterih izvajalcev

Izvajalci programa so izkušeni strokovnjaki, ki se več kot 10 let ukvarjajo z razvojem inovativnih podjetniških idej.

Med njimi Urban Lapajne, ki je član ožje ekipe Iniciative Start:up Slovenija in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Je predavatelj in svetovalec z več kot 10 letnimi izkušnjami. Glavnina njegovega dela obsega vodenje različnih programov, tekmovanj in pred-selekcijskih postopkov ter svetovanje podjetjem v zgodnjih fazah.

Aljoša Huber, magister mednarodne ekonomije in izkušen podjetnik v velikih in malih podjetjih, katerega strast in življenjsko poslanstvo sta pomoč podjetjem pri prodaji, marketingu, poslovnih procesih in uvajanju idej na trg. Poleg tega je prejemnik visokih nagrad s področja inovacij izdelkov, storitev in poslovnih modelov doma in v tujini. Zadnja leta pa je tudi uveljavljen startup mentor, ki je pri prodaji pomagal številnim slovenskim startupom.

Njima pa se bodo pridružili tudi številni drugi strokovnjaki. Dovolj razlogov torej, da svojo idejo udejanjite s pomočjo jesenskega programa, ki vam ga ponuja Start:up Celje.

Ker je število mest omejeno je prijava obvezna. Izmed prijavnic, ki jo lahko oddate najkasneje do 30. septembra na tej povezavi (klik!), bodo izbrali do deset najbolj primernih idej.

Vse delavnice so BREZPLAČNE in se izvajajo na Inkubatorju Savinjske regije (Gregorčičeva ul. 6, 3000 Celje).

Več informacij dobite tudi na [email protected].