Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Kozjanskem ogromno dela za gasilce: poleg težav z vodo in vetrom še plazenje tal (dopolnjeno)


Ob 6.04 so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina posredovali v naselju Spodnje Sečovo, občina Rogaška Slatina, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata hiše in tako omogočili vstop do obolele osebe reševalcem nujne medicinske pomoči, ki so osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v bolnišnico.

Ob 9.45 so v naselju Zagaj, občina Bistrica ob Sotli, gasilci PGD Bistrica ob Sotli nudili pomoč občanu pri zaščiti opreme v kletnih prostorih stanovanjske hiše zaradi dviga podtalnice.

Ob 14.30 je v naselju Vrbno, občina Šentjur, tovorno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in tovorno vozilo postavili nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.17 se je na Zdraviliškem trgu v občini Rogaška Slatina zaradi vetra podrlo drevo na električno napeljavo. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so podrto drevo razžagali in odstranili in nudili pomoč dežurnim električarjem Elektra Celja.

Ob 18.45 se je v Zgornjem Tinskem v občini Šmarje pri Jelšah sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Zibika. Plaz v velikosti 20 x 50 metrov so pokrili s folijo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 19.19 je v Senovici, občina Šmarje pri Jelšah, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah. Zavarovali in razsvetlili so kraj dogodka ter odklopili akumulator na vozilu.

Ob 19.57 je v Paridolu, občina Šentjur, zemeljski plaz zasul lokalno cesto. O dogodku so bile obveščene pristojne občinske službe, ki so poskrbele za zavarovanje območja.

Ob 20.05 je v Gornji vasi, občina Šmarje pri Jelšah, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem. S črpanjem vode iz meteornega jaška so preprečili vdor le te v hišo.

*slika je simbolična

polovicka_celje_klik