Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

LU Rogaška Slatina s pomočjo Erasmus+ usposabljanj do modernejšega kurikuluma


Ljudska univerza Rogaška Slatina je že 57 let aktivna na področju izobraževanja odraslih. Ker se na univerzi zavedajo, da se skupaj s spremembami v modernem svetu spreminjajo tudi potrebe in profili slušateljev, se organizacija venomer trudi, da se ponudba in programi prilagajajo tem spremembam.

Zato so se v letu 2016 na univerzi odločili zaprositi za dotacijo Erasmus+ in svojim predavateljem omogočiti razna usposabljanja v tujini, s čimer bi si izboljšali svoje kompetence na področju izobraževanja odraslih, hkrati pa bi to univerzi omogočilo, da osveži in modernizira svoj kurikulum in ga s tem prilagodi potrebam modernega sveta.

lu_rogaska_september_2017_2Prijava je bila uspešna in univerza je v sklopu projekta z naslovom ´Improved Skills for a Modern Curriculum´ dobila možnost udeležbe na petih različnih strukturiranih tečajih oziroma dogodkih za usposabljanje v tujini. Prvo usposabljanje se je odvijalo v valežanskem mestu Cardiff, kjer se je zaposlena na univerzi spoznavala z uporabo moderne tehnologije za poučevanje tujih jezikov. Sledilo je usposabljanje v glavnem mestu Škotske, kjer se je udeleženka izobraževala na področju poučevanja tujih jezikov starejšim slušateljem, kar ji je prineslo dragocene izkušnje pri izvajanju tečajev angleščine članom Univerze za tretje življensjko obdobje Rogaška Slatina.

V letu 2016 se je zaposlena na univerzi udeležila tudi usposabljanja na Malti z namenom izboljšanja slušnih, govornih in komunikacisjkih veščin komuniciranja v angleškem jeziku, kar ji bo pripomoglo k lažjemu udejstvovanju na mednarodnih sestankih v sklopu projektov. V mesecu maju letos pa sta se izvedli še dve usposabljanji, eno na temo Montessori metode poučevanja tujih jezikov za odrasle v Italiji, na drugem usposabljanju v Grčiji pa se je udeleženka seznanjala z inovativnimi učnimi metodami v izobraževanju odraslih.

Zaposlene na Ljudski univerzi Rogaška Slatina v mesecu maju čaka še zadnje usposabljanje na Irskem, kjer bo glavni cilj izobraževanja poučevanje tujih jezikov skozi kulturo. Vso pridobljeno znanje so udeleženke usposabljanj z internimi usposabljanji na univerzi prenesle tudi na ostale zaposlene na univerzi in s tem uspešno integrirale inovativne učne pristope v izobraževalni program organizacije in s tem ustvarjajo modernejši in inovativnejši učni program za svoje slušatelje.