Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni turnir županov Alpskih držav: kako je šlo našim županom proti kolegom iz nogometnih velesil (foto)


Pretekli vikend je bil v Podčetrtku vrhunec dogodkov skozi katere so gostili veliko število tujih gostov. Po tem, ko so v petek pripravili Kuhno pod gradom, isti večer gostili zaključno prireditev Entente Florale, so v soboto gostili več kot 100 županov Alpskih držav, ki so se na Alpen Cupu med sabo pomerili v nogometu.

zupani_2

Mednarodnega nogometnega turnirja županov se udeležujejo župani iz Avstrije, Italije, Nemčije, Južne Tirolske in Slovenije, tokratni turnir, ki je potekal v Podčetrtku, pa je bil tretji tovrstni.

Županske nogometne reprezentance so se na stadionu v Podčetrtku pomerile med sabo, seveda pa v ospredju ni bilo samo tekmovanje, ampak bolj druženje ter izmenjava dobrih praks, za katere se župani zavedajo, da so zelo pomembne za dobro delovanje občin ter regij.

Slovenska nogometna ekipa v sestavi: Peter Misja (župan občine Podčetrtek), Marko Diaci (župan občine Šentjur), Miran Jurkošek (župan občine Štore), Stanko Glažar (župan občine Hajdina), Marko Soršak (župan občine Hoče-Slivnica), Roman Medik (podžupan občine Središče ob Dravi), Franjo Golob (župan občine Vuzenica), Miroslav Petrovič (župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici), Jože Kužnik (župan občine Polzela), Miha Mohor (Skupnost občin Slovenije), Janko Kopušar (Šmartno ob Paki), Roman Richter (podžupan občine Pesnica), Stanko Gjerkeš (podžupan občine Lendava), Ladislav Pepelnik (občina Ruše), Aco Franc Šuštar (župan občine Vodice) in Branko Ledinek (župan občine Rače-Fram) je ob koncu turnirja dosegla 3. mesto, ekipa Italije 1. mesto ter ekipa Nemčije 2. mesto.

Nekaj utrinkov s turnirja si oglejte v fotogaleriji.

K. C.