Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

13. Srečanje na mostu prijateljstva v Sedlarjevem (foto, video)


Občina Podčetrtek in Občina Zagorska Sela že dolga leta kljub meji prijateljsko sodelujeta. Tako so ob ustanovitvi Turistične cone Sotla pričeli s prijateljskim srečanjem na mostu na Sotli v Sedlarjevem, ki je to nedeljo potekalo že trinajstič zapovrstjo.

Pred petnajstimi leti sta se občini Podčetrtek in Zagorska Sela dogovorili o vzpostavitvi posebne turistične cone, ki obsega naselja v maloobmejnem pasu od jeza na nekdanjem Vonarskem jezeru pri naselju Vonarje v Sloveniji in Harina Zlaka na hrvaški strani, do maloobmejnega prehoda Sedlarjevo na slovenski oz. Plavič na hrvaški strani. V sled tega je bila pred trinajstimi leti ustanovljena “Turistična cona Sotla – dolina izvirov zdravja”, ki je popotnikom in izletnikom na pešpoteh, kolesarskih stezah in vodnih poteh, vse od takrat olajševala prečkanje državne meje ter s tem delala potepanje med posameznimi zanimivostmi območja še prijetnejše. Da pa se obmejna območja zelo dobro razumejo in povezujejo, dokazuje tudi vsakoletno srečanje na mostu prijateljstva v Sedlarjevem, ki je letos potekalo že trinajsto leto zapored.

most_1

Na mostu med Plavičem in Sedlarjevem je v nedeljo potekalo kulturno-zabavno popoldne, ko so se srečali krajani z obeh strani Sotle.

Poleg številnih domačinov, župana Občine Podčetrtek Petra Misje in načelnice Zagorskih Sel Ksenije Krivec Jurak, so bili na srečanju prisotni še slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, član hrvaškega sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar ter številni drugi gostje, ki podpirajo dobro sodelovanje obeh držav in obmejnih krajev.

most_2Poleg govorom visokih gostov z obeh strani reke Sotle, so bili zbrani deležni kulturnega programa tako slovenskih kot hrvaških domačih kulturnikov, župan Peter Misja se je s simbolnim darilom, albumom, zahvalil dolgoletnemu načelniku Zagorskih Sel Željku Kodernji, s katerih sta dolga leta odlično sodelovala, simbolno darilo pa je ob koncu programa podaril tudi novi načelnici Kseniji Krivec Jurak.

most_4Po končanem kulturnem programu in številnih govorih so se zbrani pomaknili bodisi na slovensko ali na hrvaško stran Sotle, kjer je bilo poskrbljeno za pogostitev ter veselo druženje, za glasbo pa je poskrbel F band s Hrvaške, ki je zbranim ponudil tako hrvaške kot slovenske pesmi, s tem pa so še dodatno dokazali, da Sotla združuje in povezuje.

 

Govore tako župana kot načelnice si lahko ogledate v spodnjem videu, prav tako pa v videu lahko prisluhnete Zdravku Počivavšku, Siniši Hajdaš Dončiču ter Željku Kolarju.

 

 

 

 

 

K. C.