Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zasedba Katalena v Šentjurju navdušila otroke s projektom Enci benci Katalenci (foto, video)


Šentjursko poletje še ni reklo zadnje, kvečjemu vedno znova navdušuje. Dokaz za to je tudi petkova uprizoritev glasbenega projekta Katalene z naslovom Enci benci Katalenci. 6-članska zasedba je namreč z izštevankami navdušila otroke in otroke po srcu, ki so se zbrali v Ipavčevem kulturnem centru.

Enci benci Katalenci je šesti studijski album zasedbe Katalena, ki temelji na izštevankah, izrazito ritmičnih pesmih, polnih skrivostnih besed, s katerimi otroci razdelijo vloge za začetek igre. Skupina, ki že 16 let bogati slovensko glasbeno sceno, je besedilno osnovo za njihovo zadnjo ploščo našla v zbirki Enci benci na kamenci. Glasbena kreativnost skupine Katalena pa iz preprostih izštevank stkala svojevrsten svet, v katerem se prepletajo glasba, igra in življenje.

Enci benci Katalenci namreč ni le predstava za otroke. Je predstava, v kateri prav vsi znova postajamo ali ostajamo otroci. Gre za hudomušen ugledališčen koncert, ki z dodeljeno scenografijo, premišljeno igro in neizpodbitnim talentom zasedbe Katalena obiskovalce popelje med cvetice,

Prepričajte se sami in si oglejte nekaj utrinkov s koncerta v spodnjem videoprispevku in fotogaleriji.

grobelnofest-polsi-klik

Tina Ožvald