Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku v fazi ureditve nova kolesarska povezava in pločniki


V Občini Podčetrtek se kljub številnim že končanim investicijah na cestni infrastrukturi slednje še naprej urejajo, poleg tega pa so začeli z izgradnjo kolesarske steze med Imenim in Prelaskim, čaka pa jih tudi ureditev pločnika Sveta Ema in Jerčin – Pristava.

V Občini Podčetrtek vseskozi skrbijo ureditev cestne infrastrukture in tako so v preteklih tednih svojemu namenu uradno predali moderniziran, prenovljen in asfaltiran cestni odsek v Roginski gorci, pred dnevi pa še modernizirano cesto v Jerčinu.

investicije_1

Poleg omenjenih projektov so zaključili tudi projekt ureditve zavijalnega pasu v Pristavi pri Mestinju, ki je bil delno financiran s strani Občine Podčetrtek, izvedbo projekta pa je imela čez Direkcija za ceste, prav tako so zaključili z izgradnjo pomožnega športnega objekta v Športnem parku Pristava pri Mestinju, v tem času se je zaključil tudi milijonski projekt sanacije plazu v Selah, kjer so poleg plazišča uredili še cestišče, poleg tega pa so v tem času začeli še z izvedbo enega velikega projekta na področju kolesarskih stez, in sicer se je začela izvedba projekta izgradnje kolesarske steze med Imenim in Prelaskim.

investicije_2

Prav tako je Občina Podčetrtek z direkcijo za ceste že sklenila pogodbo za izgradnjo pločnika v dolžini 750 metrov v naselju Sveta Ema, sočasno z izgradnjo pločnika pa bodo v Občini po besedah Misje poskrbeli še za dokončanje kanalizacijskega sistema, ki se navezuje na novo čistilno napravo Sveta Ema.

Poleg omenjenega pločnika Sveta Ema, bodo sanirali še pločnik med odcepom za Jerčin do Pristave pri Mestinju v skupni dolžini 650 metrov.

V času poletnih počitnic pa se po besedah župana kar nekaj del izvaja tudi na šolski infrastrukturi, in sicer se je zamenjalo kar nekaj stavbnega pohištva, prenovili bodo tla na zgornjem hodniku, poskrbljeno pa bo tudi za novi belež.

investicije_7

 K. C.

 

grobelnofest-polsi-klik