Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski teniški up dobil prvi posamični turnir


Mladi šmarski tenisač Klemen Tašner, ki je član šentjurskega teniškega kluba, je v kategoriji do 16 let osvojil odprti turnir v Radomljah. 

To je bil njegov prvi finale med posamezniki doslej, utrujajoča polfinalna borba pa je trajala dve uri in 45 minut.

V zadnji tekmi dneva je v slabih dveh urah ugnal prvega nosilca Jovana Ilića, enega najperspektivnejših igralcev Hrvaške z rezultatom 7:6 (3) in 6:2! Njena borba je bila napeta, oba igralca pa sta prikazala vrhunsko igro. V prvem nizu je Klemen pri rezultatu 5:6 rešil štiri set žoge in izenačil na šest, nato pa v tiebreaku suvereno dobil prvi niz s 7:3. V drugem je Klemen zaigral še bolj suvereno in ga dobil z rezultatom 6:2.

15-letni tenisač je z “belim športom” začel pri Teniškem klubu Jelšingrad, za rumeno žogico pa se podi od svojega sedmega leta starosti. V lanskem letu je zaključil šolanje na OŠ Šmarje pri Jelšah kot učenec s samimi peticami skozi vsa leta in številnimi priznanji. Vpisal se je na I. gimnazijo v Celju, na tamkajšnji športni oddelek in ga letos zaključil  z odličnim uspehom, za prizadevno delo v razredu pa je prejel tudi pohvalo.

V letošnji sezoni je skupaj z Davidom Cepkom iz koprskega kluba v mesecu juliju v Rogaški Slatini osvojil turnir v kategoriji dvojic, z istim soigralcem pa je bil junija uspešen v Ljubljani.

V kategoriji do 18 let je kot član mešane ekipe fantov in deklet Teniškega kluba Šentjur osvojil tretje mesto v državi. Njegov trener je Tadej Kincl.

 

grobelnofest-polsi-klik