Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, 7. 8. 2017 (granata, ekshibicionizem, mrtev ležal doma, strela v objekt, …)


NAJDENA NEEKSPLODIRANA TOPOVSKA GRANATA

Dne 1. 8. 2017 smo bili obveščeni, da je občan v Podsredi v potoku Bistrica našel neznan predmet. Občan je sumil, da bi lahko šlo za neeksplodirano granato. Policisti smo granato zavarovali na kraju do prihoda pirotehnika, kateri je potrdil, da je bila najdena neeksplodirana topovska granata iz prve svetovne vojne, ki je bila že zelo močno korodirana.  Pirotehnik je granato odpeljal v uničenje.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 2. 8. 2017 smo bili obveščeni, da se v gostinskem lokalu v Šmarju pri Jelšah nedostojno vede občan, ki v lokalu razkazuje spolovilo, izziva natakarico in obiskovalke lokala. Kasneje je natakarica ugotovila, da je ista oseba ponečedila sanitarne prostore. Kršitelj je za nedostojno vedenje v lokalu prejel plačilni nalog.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 2. 8. 2017 so policisti ustavili voznika kmetijskega traktorja. Ugotovljeno je bilo, da je vozil  traktor brez veljavnega vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bil kmetijski traktor zasežen. Voznik se bo moral zagovarjati pri sodniku, kateri bo določil kakšna kazen ga bo doletela.

Dne 4. 8. 2017 so policisti v kraju Pečica ustavili voznika kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da vozi v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem mu je bilo zaseženo. Tudi on bo moral svojo vožnjo pojasniti sodniku, ki bo povedal, ali je to storil prav ali ne.

Dne 5. 8. 2017 so policisti v kraju Podčetrtek ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da vozi v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano sodišču. Sodnik bo odločil, kakšno kazen si je občan prislužil zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ali bo izpit za vozniško dovoljenje moral ponovno opravljati.

PROMETNE NEZGODE

Dne 3. 8. 2017 smo bili s strani občanke obveščeni, da se je peljala iz smeri Podčetrtka proti Sodni vasi. Nenadoma je iz pobočja na cesto in v osebni avtomobil priletela skala, ki se je odkrušila na pobočju. O dogodku so bili obveščeni vzdrževalci ceste, ki so cesto počistili.

Istega dne smo bili obveščeni še o prometni nezgodi, ki se je zgodila na lokalni cesti na območju Grobelnega. V nezgodi je nastala materialna škoda na osebnem avtomobilu in kmetijskem traktorju, telesno se ni nihče poškodoval. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja obeh voznikov.

NAJDEN MRTEV V STANOVANJSKI HIŠI

Dne 3. 8. 2017 smo bili obveščeni od krajana Bistrice ob Sotli, da že nekaj dni niso videli soseda, ki je v hiši živel sam. Ko se je občan približal stanovanjski hiši, je iz nje močno zaudarjalo.  Na kraju smo policisti z dežurno zdravnico našli mrtvega moškega, ki je bil mrtev že več dni.  Truplo je bilo prepeljano na obdukcijo v UKC Maribor. Pri obdukciji je bilo ugotovljeno, da je pokojni v hiši ležal mrtev okoli 7 do 10 dni, ni pa umrl nasilne smrti. Z DNK preiskavo bo potrebno še potrditi identiteto najdenega mrtvega. O najdbi je bil obveščen dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec.

UDAR STRELE

Dne 6. 8. 2017 smo bili obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v kraju Bodrež.  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo na gospodarskem poslopju zaradi udara strele. Požar so pogasili gasilci iz PGD Šentvid in Šmarje pri Jelšah.  Zaradi pravočasne intervencije gasilcev na gospodarskem poslopju ni nastala večja materialna škoda.

Roman GRABROVEC, mag.

komandir policijske postaje

višji policijski inšpektor II

polovicka_celje_klik