Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 22. 8. 2017 (odtujil kavo, ni plačal goriva,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 14. 8. 2017 in 20. 8. 2017

TATVINA V TRGOVINI

14.08.2017 so bili policisti obveščeni, da je tega dne v trgovini JAGER na območju Šmarja pri Jelšah, neznani storilec odtujil več zavitkov 500 g kave Barcaffe Classic ter zapustil trgovino. Policisti so z pregledom bližnje okolice storilca tudi izsledili, mu zasegli odtujene artikle ter jih vrnili oškodovanemu podjetju. Prav tako je bil omenjeni storilec prepoznan za tatvino, katero je storil že pred meseci v isti trgovini. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

NI PLAČAL GORIVA

Od oškodovanega bencinskega servisa na območju Šmarja pri Jelšah so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec natočil kurilno olje v vrednosti cca. 52 EUR ter z osebni avtomobilom odpeljal s kraja ne, da bi gorivo tudi plačal. Za storilcem, katerega je na servisu posnela tudi kamera, policisti še zbiramo obvestila, zoper le-tega pa bomo na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA Z TELESNIMI POŠKODBAMI

Na območju Pristave pri Mestinju se je na regionalni cesti pripetila prometna nezgoda z udeležbo voznika motornega kolesa in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. V nesreči je bila lažje poškodovana ena oseba, ki je bila s kraja odpeljana s helikopterjem na UKC Maribor, posredovali so tudi gasilci. Na udeleženih vozilih je nastala materialna škoda. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov bo vozniku izdan plačilni nalog.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so na območju Mestinja pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil neregistirano kolo z motorjem, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo kolo z motorjem na kraju zaseženo, o njegovi usodi pa bo odločilo sodišče, kamor je bil zoper kršitelja podan obdolžilni predlog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v omenjenem časovnem obdobju v cestnem prometu ustavili in kontrolirali štiri voznike osebnih avtomobilov ter dva voznika štirikolesnikov. Pri vseh voznikih je bila ugotovljena vožnja pod vplivom alkohola zato jim je bila nadaljna vožnja prepovedana ter jim bila odvzeta vozniška dovoljenja. O usodi kršiteljevih vozniških dovoljenj bo odločilo sodišče.

RAZSUTJE NEPRIMERNO ZAVAROVANEGA TOVORA NA VOZILU

Dne 20.08.2017 so bili policisti obveščeni o razsutju kovinskih surovcev-podobnim izvijačem, zaradi česar je prišlo do predretja pnevmatik pri več vozilih. Policisti so ugotovili, da se je izpadli tovor nahajal na vozišču v dolžini cca. 20 km., katerega so delavci cestnega podjetja očistili. Za neznanim voznikom, ki je prevažal neprimerno zavarovani tovor, policisti še poizvedujejo ter bodo na ugotovitve zoper njega tudi ustrezno ukrepali.

grobelnofest-polsi-klik