Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športne igre društev: v tretji panogi druga zmaga za ŠD Lesično


Športna zveza Kozje skupaj s svojimi člani – društvi prireja športne igre med društvi,  po vzoru vaških iger, ki jih je pred leti organiziralo ŠD Polje ob Sotli in so v zadnjih dveh letih zamrle.

K sodelovanju so bila povabljena športna društva iz občine Kozje in kot gost ŠD Polje ob Sotli. Igre potekajo v 12 panogah, vsako društvo pa gosti dve panogi.

Igre potekajo že od meseca maja, ko je bila na sporedu prva panoga – karte, prejšnji mesec je bil na sporedu tek, kot tretja panoga pa je bila v tem mesecu na vrsti košarka – trojke.

Gostitelj te panoge je bilo Športno društvo Lesično, tekmovanja pa so se udeležile ekipe iz štirih društev.

Na žalost ni bilo ekip Športnega društva Buče in Športnega društva Podsreda. Zaradi tega, so se preostale štiri ekipe pomerile po sistemu vsaka z vsako.

Že v prvem krogu smo videli tekmi, ki sta, kot se je na koncu izkazalo, odločali o prvem in drugem mestu.

sd-lesicno
Zmagovalci ŠD Lesično

V tekmi med ekipama ŠD Lesično in ŠD Kozje je odločila trojka domačinov malo pred iztekom igralnega časa, v tekmi med ŠD Zagorje in ŠD Polje ob Sotli pa je bil rezultat po petnajstih minutah izenačen, po podaljšku pa so slavili igralci iz Polja ob Sotli.

Ker sta v preostalih dveh krogih, ekipi iz Lesičnega in Kozjega zanesljivo premagali ostali dve ekipi, je tako prvo mesto osvojila ekipa ŠD Lesično, v postavi: Matej Kovačič, Luka Tacer, Marko Tacer, Klemen Tovornik in Vinko Cvetko.

Drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Kozje za katero so nastopili Vinko Cvetanovič, Jože Zajc, Benjamin Lipnik in Primož Peršl.

Tretja pa je bila ekipa ŠD Polje v postavi Kristjan Bercko, Klemen Bercko, Mitja Lojen in Matej Dobravc.

sd-kozje-polje
Drugo mesto ŠD Kozje (levo) in tretje mesto ŠD Polje (desno).

Po treh panogah je ekipa Športnega društva Lesično povečala svoje vodstvo na lestvici na 40 točk, medtem ko sta ekipi iz Kozjega in Polja ob Sotli zamenjali mesti. Drugi so zdaj člani ŠD Kozje, tretji pa ŠD Polje.

REZULTATI KOŠARKA:

ŠD Kozje : ŠD Lesično 6:8

ŠD Zagorje : ŠD Polje 6:8 (podaljšek)

ŠD Kozje : ŠD Zagorje 15:7

ŠD Lesično : ŠD Polje 15:10

ŠD Kozje : ŠD Polje 15:11

ŠD Zagorje : ŠD Lesično 6:15

VRSTNI RED KOŠARKA:

Prvo mesto: ŠD Lesično 6 točk

Drugo mesto: ŠD Kozje 5 točk

Tretje mesto: ŠD Polje 4 točke

Četrto mesto: ŠD Zagorje 3 točke

Vrstni red po treh disciplinah:

lestvica-si

flos-polsi-2017