Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Ljudski univerzi Rogaška Slatina 100-odstotna uspešnost poklicne mature in zaključnega izpita


Na Ljudski univerzi Rogaška Slatina je v spomladanskem roku poklicne mature 2016/2017 in zaključnega izpita vseh 18 kandidatov uspešno zaključilo izobraževanje.

torta-lurs
Sladko presenečenje, ki so ga pripravili letošnji udeleženci mature in zaključnega izpita (na naslovni sliki).

Na trg so poslali šest kozmetičnih tehnic, dva ekonomska tehnika, dve vzgojiteljici predšolskih otrok, tri trgovce in pet gastronomk-hotelirk. Za uspeh so v prvi vrsti ponosni na svoje udeležence, predavatelje in zaposlene. Sedaj se pa uspešno pripravljajo na novo šolsko leto z željo, da bi bilo prihodnje šolsko leto tako uspešno.

Direktorica LURS, ga. Lidija Sovinc, je povedala:

»Zavedamo se pomembnosti izobraževanja odraslih na območju Obsotelja in Kozjanskega. Vsako leto je podelitev spričeval za našo organizacijo velik dogodek, saj je zadovoljstvo slušateljev, ko zaključijo izobraževanje, nepopisljivo. Veseli smo vsakega njihovega uspeha, saj se zavedamo, da so zanj trdno delali. Letos je objavljen tudi razpis za povrnitev šolnin in večina kandidatov, ki so zaključili izobraževanja z zaključnim izpitom, se je odločila za nadaljevanje šolanja tudi s pomočjo razpisa za povrnitev šolnin. Ostajamo še naprej organizacija z vizijo kakovostnega izobraževanja odraslih in uspehi na poklicni maturi in zaključnih izpitih so naši skupni uspehi. Vsem kandidatom želim veliko uspeha na njihovi nadaljnji poti, saj vendarle je znanje zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika.«

Ljudska univerza Rogaška Slatina pa v šolskem letu 2017/2018 vpisuje v naslednje izobraževalne programe: BOLNIČAR NEGOVALEC, GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE, TRGOVEC, PREDŠOLSKA VZGOJA, KOZMETIČNI TEHNIK, EKONOMSKI TEHNIK, GASTRONOMIJA IN TURIZEM, GASTRONOMIJA, EKONOMSKA GIMNAZIJA in MATURITETNI TEČAJ.

V šolskem letu 2017/2018 je možen tudi vpis v NOV PROGRAM, ZDRAVSTVENA NEGA (PTI): SREDNJE MEDICINSKA SESTRA, SREDNJI ZDRAVSTVENIK. Izobraževanje bo potekalo v sodelovanju s partnersko organizacijo.

Objavljen je tudi razpis za povrnitev šolnin (dvig izobrazbene ravni, več informacij na www.lu-rogaska.si).

29. 9. 2017 je nov rok IZPIT IZ ZNANJA SLOVENŠČINE NA OSNOVNI RAVNI. Prijave zbiramo v referatu.

Vsi tujci imajo možnost opravljanja brezplačnega tečaja ZIP – Začetna integracija priseljencev. Več informacij na spletni strani ali na tel. 03 81 82 440 ali na e-mailu: [email protected]

flos-polsi-2017