Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči v Kozjem 2017 (foto, video)


Kako bi se člani ekip prve pomoči in civilne zaščite odzvali v primeru potresa, poplave in večje delovne nesreče? Slednje so minulo soboto preverjali v Kozjem.

 URSZR Izpostava Celje ter Izpostava Trbovlje, OZ Rdečega križa Šmarje pri Jelšah in skupna služba za civilno zaščito in požarno varnost šestih občin KiO v Kozjem, organizirali že tradicionalno 23. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v občini Kozje. 

Štirinajst ekip na štirih tematskih točkah 

V preverjanju nudenja prve pomoči, ki je letos potekalo na štirih različnih točkah v kraju, se je udeležilo štirinajst ekip, med temi je pet ekip tekmovalo za izpostavo Trbovlje, ostalih devet pa za celjsko izpostavo.

regijsko_preverjanje_ekip_prve_pomoci_2

Tematika tokratnega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v nudenju prve pomoči ob nesrečah: naravna nesreča – potres, poplava, ki lahko po oceni ogroženosti prizadene tudi območje občine Kozje, delovna nesreča v gozdu in nesreča ob javni prireditvi.

Vsaka ekipa je usposobljenost in znanje prikazala pri nudenju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah.

Med ekipami se je najbolje odrezala ekipa Prve pomoči OZRK Šentjur, Gasilska zveza Občine Šentjur I, katere del vaje smo posneli in si jo lahko ogledate tukaj:

 

Dobre rezultate in dobro pripravljenost pa so pokazale tudi ostale ekipe, ki so sodelovale v preverjanju usposobljenosti in so po vrsti osvojile mesta od 2 do 9 (ekipe PP OZRK Velenje, RKS-OZ Žalec Občina Prebold, PP Mestna občina Velenje, PP RKS Območno združenje Slovenske Konjice, BSH Hišni aparati d. o.o., PP RKS OZRK Šmarje pri Jelšah ter občin Obsotelja in Kozja, PP RKS OZRK Celje ter ekipa PP Mestna Občina Celje).

Dogodek priložnost za predstavitev ostalih služb

V sklopu preverjanja so organizatorji dogajanje popestrili z vzporednimi spremljajočimi dejavnostmi. Predstavile so se službe, ki sodelujejo pri nalogah zaščite in reševanja ter pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč: kinologi reševalnih psov, potapljači, jamarji, NPM Šmarje pri Jelšah, Policija Šmarje pri Jelšah, URSZR Izpostava Celje, OZRK Šmarje pri Jelšah, RK Hrvaška – Krapina, vojaška zdravstvena enota Slovenske vojske.

regijsko_preverjanje_ekip_prve_pomoci_3

Ob koncu dogodka so najboljše ekipe nagradili s pokali in priznanji, nagovorili pa so jih tudi županja občine Kozje Milenca Krajnc, generalni direktor URSZR Darko But in še nekateri drugi, ki so povzeli dogajanje in rezultate preverjanja in še enkrat več izpostavili dobro pripravljenost ekip.

Pred kamero smo med preverjanjem povabili Vesno Slamnik z URSZR, izpostava Celje, ki nam je zaupala podrobnosti v zvezi z dogodkom ter o pripravljenosti ekip. Prisluhnete ji lahko tukaj:

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”683″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Foto: Darko Špiljak in eH

carraro-fest-2017-polsi-klik