Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Taborniški vikend Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah v Rogatcu (foto)


Minuli konec tedna (sobota, 17. 6. in nedelja, 18. 6.) je vrtec Šmarje pri Jelšah v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, organiziral 2. taborniški vikend Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah. Po lanskoletni premierni izvedbi taborniškega vikenda, ki je več kot presegel pričakovanja, je bilo na letošnjega prijavljenih 147 otrok, spremljalo jih je vsaj enkrat toliko staršev.

V soboto so potekale različne dejavnosti, vse od etnoloških, ki so se odvijale na dvorcu Strmol (slikanje na steklo, ogled razstave, izdelava zapestnic iz ličkank), Muzej na prostem je vabil k peki žulik, izdelovanju nunalc ter ogledu kovača pri delu.

V Konjeniškem centru so si obiskovalci ogledali konje, ki so jih tudi zajahali. Po popoldanskem počitku, ki so ga številni izkoristili za postavljanje šotorov, se je skupina pohodnikov odpravila na bližnji hrib Bukovje.

taborniski_vikend_2

Še pred mrakom so zakurili taborni ogenj, sledil je dvig zastave ter prepevanje pesmi ob kitari in harmoniki. Na taboru je prenočilo približno 110 članov družin ter 19 zaposlenih.

Po navedbah ravnateljice JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah Jelke Kitak je namen tovrstnih taborov omogočiti družinam druženje na nekoliko drugačen način, v naravi, se premakniti stran od televizorjev, računalnikov in drugih modernih kradljivcev časa.  

Ob zaključku dogodka so bili tako udeleženci kot zaposleni iz Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah enotnega mnenja, da je projekt več kot uspel in ga je treba naslednje leto zopet ponoviti.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

Vir in foto: arhiv JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”687″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]