Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sanacija plazu in obnova ceste v Podsredi 2017


Občina Kozje aktivno izvaja projekte, ki se tičejo izboljšave cestnega omrežja, lotevajo pa se tudi sanacije plazov, ki ogrožajo gospodarska poslopja in javno infrastrukturo. Eden takšnih plazov je ogrožal tudi v Podsredi, sanacijo in ureditev ceste pa so včeraj tudi uradno zaključili.

V Podsredi, natančneje na cesti, ki vodi proti Rožcam, so včeraj uradno zaključili projekt sanacije plazu in ureditve ceste.

plaz-podsreda_1

Po besedah županje občine Kozje Milence Kranjc, so v zadnjem desetletju v občini intenzivno posodabljali javno infrastrukturo in spreminjali podobo njihovega kraja tudi s pomočjo evropskih in državnih sredstev, zaradi česar pa so kraji lepši in bogatejši.

Kljub vsemu trudu pa nimajo vpliva na naravne nesreče in tako se dogodijo stvari, ki bremenijo ljudi in okolje. Ena takšnih je bil tudi plaz v Podsredi, ki je gospodarska poslopja in javno infrastrukturo ogrožal že kar nekaj let. V občinski upravi in v občinskem svetu so sprejeli odločitev, da pristopijo k sanaciji plazu, pri čimer pa jih je pomagalo Ministrstvo za okolje in prostor, ki je za omenjeni projekt zagotovilo 308.000 evrov, občina pa je dodala še razliko do skupne vrednosti projekta, ki je znašala 395.000 evrov.

Ob uradnem zaključku del in otvoritvi sanacije plazu in ureditve ceste, se je županja zahvalila projektnemu podjetju, izvajalcu, vsem sodelavcem ter vsem krajankam in krajanom, ki so dovolili poseg v njihova zemljišča za boljše in kvalitetnejše življenje.

plaz-podsreda_3

Občini, županji in vsem, ki so pomagali pri sanaciji plazu, se je zahvalil še predsednik KS Podsreda Vinko Klavžar, domači župnik Alojz Waingerl je novo pridobitev blagoslovil, domačini skupaj z harmonikarjem Francijem Rajglom pa so poskrbeli za veselo vzdušje in pogostitev.

Podrobnostim projekta prisluhnite v spodnjem videu.

Karmen Cvirn

pohod-boc2