Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prenovili bodo cesti v Hruševcu; na Šentjurskem aktivnih še kar nekaj infrastrukturnih projektov


V šentjurskem predelu Hruševec bodo začeli z obnovo dveh cestnih odsekov v skupni dolžini 500 metrov. Skupna vrednost pogodbenih del na cesti II. bataljona, ki je bila delno že modernizirana, in Cesti na brdo znaša 327.000 evrov. Dela naj bi se zaključila  v letošnjem novembru.

Poleg urejanja cestnega omrežja je predvideno tudi urejanje komunalnega omrežja. Tako bo v Ulici II. bataljona poleg gradnje pločnika in ceste v širini 5,5 metrov in v dolžini 320 metrov zamenjana vodovodna in kanalizacijska infrastruktura, urejena bo javna razsvetljava, predviden je nov telekomunikacijski vod.

Podobno velja za Cesto na brdo, kjer se bo cesta v dolžini 175 metrov prav tako razširila na 5 metrov, obetajo se rekonstrukcija vodovodnega omrežja, izvedba meteorne in fekalne kanalizacije ter nova ureditev javne razsvetljave in telekomunikacijskega voda.

Dela bo izvajalo podjetje Tomgrad d.o.o. iz Podčetrtka, skupna vrednost pogodbenih del znaša 327.000 evrov, dela pa naj bi se zaključila v novembru 2017.

Aktualni tudi drugi cestni projekti

Kot je ob podpisu poudaril župan mag. Marko Diaci, skrb za cestno infrastrukturo ostaja na prednostnem seznamu. Ni še dolgo od otvoritev cestnih odsekov Spodnje Jelce–Presečno (442.000 evrov) v KS Gorica pri Slivnici in Stara žaga–Pavlič na Planini pri Sevnici (cca. 92 tisoč evrov),

Kmalu se približujeta zaključka obsežnih del urejanja ceste na Kalobje ter izgradnje pešpoti ob Pešnici. Otvoritvi ob zaključku obeh investicij sta predvideni še v juniju v Šentjurju oziroma začetku julija na Kalobju.

Nadaljuje se tudi urejanje ulice I. celjske čete, ki naj bi se ob obsežnih delih na tamkajšnjih plazovih zaključilo nekje do konca leta.

Sanirajo tudi plazove

Aktualna je tudi sanacija plazu Gračner–Šantej na Planini v vrednosti 96.000 evrov (sofinanciranje MOP 78.000 evrov).

Za letošnje leto se obeta še nekaj sanacij plazov po celotni občni, pričenjajo pa se tudi obnove cest, ki so jih krajevne skupnosti lahko prijavile za sofinanciranje asfaltiranja –  novi obnovljeni odseki se obetajo v vseh 13 KS. S

Dela tudi na državnih cestah

icer pa se kar nekaj del obeta tudi na državnih cestah. Pri Šolskem centru Šentjur bo urejen dodatni prehod za pešce. Za obnovo odseka Loke–Ledinščica naj bi že bil izbran izvajalec del, prav tako je v teku razpis za prenovo ceste Planina–Sevnica. Po dolgotrajnih usklajevanjih z deležniki na območju dobro kaže projektu obnove mostu čez Voglajno »pri Zikošek«, obnovljen naj bi tudi bil most čez Pešnico v Dolah.

polovicka_celje_klik