Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obsoteljski slavčki v Podčetrtku 2017 prepevali o dolini obsoteljski (foto, video)


Obsoteljski slavčki so v nedeljo pred štiristo glavo publiko skupaj z gosti koncerta predstavili peto CD ploščo z naslovom Dolina obsoteljska. Ploščo so poimenovali po eni izmed pesmi, za katero je besedilo napisal sam župan Podčetrtka Peter Misja.

Začetki Obsoteljskih slavčkov segajo v leto 1995. Takrat osemčlansko zasedbo so sestavljali idejni vodja Matevž Zbil, Jože Bernard, Ivan Ivič, Janko Kovačič, Jože in Anton Zbil ter Ivan Sekirnik, danes pa so člani le te Matevž Zbil, Vinko Osojnik, Jože Zbil in Boštjan Umek.

V skupnih letih delovanja so ustvarili pet CD plošč in ravno zadnjo, peto, so v nedeljo predstavili v Večnamenski dvorani Podčetrtek. “Dolina Obsoteljska”, kakor so jo naslovili, izhaja iz ene izmed pesmi, za katero je besedilo napisal sam župan Peter Misja, ki je skupaj s Slavčki skladbo tudi posnel, posneli pa so tudi videospot, ki se že vrti po priljubljenih kanalih.

Obsoteljski slavčki so na promociji CD plošče žal morali zapeti brez idejnega vodje Matevža Zbila, saj mu zdravstvene težave nastopa niso dopustile, so se pa skozi celoten koncert večkrat spomnili nanj in mu zaželeli čimprejšnje okrevanje.

V goste so  ob promociji povabili številne goste, in sicer Vaške pevske iz Pristave, ansambel Pomežik, Brežiške flosarje, ansambel Petra Finka, ansambel Jug, Šani šeni ter ansambel Topliška pomlad, Katja Žvikart in Davor Pušnik pa sta poskrbela, da je bil koncert povezan v smiselno celoto.

obsoteljski_slavcki_2017_kolaz_1

Tik pred koncem so gostitelji zahvalo namenili vsem, ki so jim pomagali pri uresničitvi cilja, izdaji zgoščenke, sponzorjem in donatorjem, obiskovalcem, posebno zahvalo pa so namenili županu Misji, ki jim je zaupal besedilo svoje pesmi in bil pripravljen skupaj z njimi skladbo tudi posneti.

Sledilo je še glasbeno in besedno presenečenje otrok in vnukov slavljencev ter s tem zaključek skoraj dvournega programa, ki se je nadaljeval s skupnim druženjem v avli dvorane.

Promocijo nove CD plošče so pospremili številni nastopajoči, nekaj insertov si lahko ogledate v posnetku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”682″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]K. C.

carraro-fest-2017-polsi-klik