Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 6. 2017 (grožnja z bombo, nepooblaščen dvig gotovine,…)


NAJDENI PREDMETI

Dne 12. 6. 2017, so bili policisti obveščeni, da je v OŠ Šmarje pri Jelšah najdena ženska torbica v kateri sta bila dva etuija, dvojna očala ter štirje nastavki za električno mašinco za striženje. Predmeti se nahajajo na PP Šmarje.

PROMETNE NESREČE

12. 6. 2017, so policisti v naselju Šmarje pri Jelšah, obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil, ki se je zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

13. 6. 2017, so v Mestinju obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Ena oseba se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

NEPOOBLAŠČEN DVIG GOTOVINE NA BANKI

13. 6. 2017, so bili policisti s strani občanke obveščeni, da je neznani storilec v njenem imenu dne 1. 6. 2017, na Abanki v Šmarju opravil dvig gotovine v višini 375,00 eur. Policisti v zvezi navedenega zbirajo obvestila in bodo o zadevi obvestili tožilstvo.

TATVINA

Dne 14. 6. 2017, so policisti v kraju Sp. Ponkvica obravnavali kaznivo dejanje tatvine pri čemer je neznani storilec izkoristil odsotnost lastnika stanovanjske hiše ter iz odklenjene garaža odtujil več različnih predmetov in orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za pribl. 1500 eur. Policisti o zadevi še zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

DOMA RAZGRAJA

14. 6. 2017, so bili policisti obveščeni, da doma sin razgraja in da je udaril sestro, zraven pa zagrozil, da bo doma razbil inventar. Policisti so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog.

GROZI S SEKIRO

14. 6. 2017, so bili policisti obveščeni, da ga je doma sin napadel s sekiro. Prijavitelj je nato sina zaklenil v stanovanje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med očetom in sinom prišlo do besednega spora, pri čemer je sin očeta z roko udaril po obrazu, zaradi česar ga je ta zaklenil v stanovanje. Policisti so kršitelju na kraju izdali plačilni nalog.

TATVINA KOVČKA

14. 6.2017, so policisti v kraju Bistrica ob Sotli obravnavali tatvino kovčka z orodjem, katera je bila izvršena iz odklenjene garaže. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 200 eur.

ZASEG VOZILA

16. 6. 2017, so v kraju Senovica ustavili in kontrolirali voznika neregistriranega motokrosa. V postopku je bilo ugotovljeno, da JAZBEC Boris ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, za vožnjo tiste kategorije v katero spada vozilo, zaradi česar mu je bilo vozilo na kraju zaseženo. Na pristojno sodišče je bil podan obdolžilni predlog.

SPOR MED SOSEDOMA

Dne 17. 6. 2017, je prišlo do besednega spora med sosedoma, pri čemer je eden drugemu zagrozil, da bo z njim fizično obračunal. Zaradi navedenega so mu policisti izdali plačilni nalog.

ZLASAL MU JE PUNCO

17. 6. 2017, se je občan s svojo punco nahajal v lokalu v kraju Bistrica ob Sotli. V lokal je nato vstopil znanec, kateri mu je pričel groziti, zraven pa je zlasal njegovo punco. Zaradi navedenega mu je bil izdan plačilni nalog.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 18. 6. 2017 v zgodnjih jutranjih urah so policisti v kraju Pristava pri Mestinju ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal rezultat 0,67 mg/l alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto ter bo skupaj z obdolžilnim predlogom posredovano na pristojno sodišče.

ZLORABA ZNAMENJ IN POMOČI ZA NEVARNOST

Na OKC PU Celje je poklical občan iz Šmarja ter naznanil, da je na dirki po Sloveniji v Šentjurju ob cesti postavil bombo. Policisti so naznanitelja izsledili ter mu odvzeli prostost. V podrobnem razgovoru pa je oseba povedala, da temu ni tako in da si je dogodek izmislil. Zaradi navedenega bodo policisti zoper njega izpisali kazensko ovadbo.