Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obnovljen cestni odsek Podplat-Kačji Dol


V sklopu obsežnega programa posodobitve lokalne cestne infrastrukture v občini Rogaška Slatina je bil namenu predan rekonstruiran odsek ceste Podplat-Kačji Dol. 500-metrski odsek se nahaja na zahodnem robu slatinske občine ob meji s šmarsko. Vrednost del, v sklopu katerih so razširili tudi most čez Mestinjščico, je znesla 110 tisoč evrov.

Odsek cestne povezave, ki jo je v celoti plačal občinski proračun, se začne pri magistralni cesti Celje-Rogaška Slatina in takoj zatem prečka tudi železniško progo, zavarovano z Andrejevim križem. Po prehodu mostu se začenja cesta strmo vzpenjati, po rekonstrukciji pa je ta razširjena za pol metra, in sicer na 350 cm. 

Nekdanja ozka cesta je bila najožja ravno na delu preko potoka, na tistem mestu pa je sedaj skoraj dvakrat širša in omogoča nemoteno srečevanje vozil. Dela je izvedlo podjetje GAAL iz Podčetrtka.

cesta_kacji_dol_2017_trakNa območju krajevne skupnosti Kostrivnica je to eden od petih projektov, ki jih letos izvaja slatinska občina, kjer so zadovoljni, da se ljudje v potrebi po druženju redno dobivajo tudi ob obletnicah podobnih že izvedenih projektov. To se bo besedah župana, mag. Branka Kidriča, dogaja na vsaj 15 različnih lokacijah.

K besedi se je po slavnostnem prerezu traku, nekoliko mimo protokola, oglasil eden od krajanov, Jože Erjavec, ki se je ozrl tri desetletja nazaj, ko so morali v obnovo ceste vložiti precej truda in živcev.

polovicka_celje_klik